Acțiunile opoziției venezuelene, sprijinite de Washington – cazul Ambasadei Venezuelei din SUA

”Opoziția a acaparat ambasada Venezuelei în SUA” – iată o știre pe care propaganda imperialistă nu o face cunoscută. De ce oare? Și ce se ascunde în spatele acestui gest?

Georgiana Arsene

Oficialitățile de la Caracas au anunțat că reprezentanțele ei diplomatice din SUA au fost acaparate cu forța de către persoane care se bucură de o susținere publică a guvernului american și acționează în calitate de agenți, informează Sputnik.

Republica Bolivariană Venezuela a denunțat în fața întregii comunități internaționale acest lucru și a precizat că oamenii care au sprijinul guvernului SUA și acționează ca agenți ai lor, ai americanilor, în favoarea intereselor politice, încalcă în mod direct Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice.

Ce înseamnă, mai exact? Înseamnă că birourile diplomatice ale Venezuelei în SUA pot fi utilizate numai de către agenții diplomați oficiali care reprezintă guvernul democratic și constituțional al președintelui Nicolas Maduro.

Oficialitățile de la Caracas au cerut Washingtonului să-și respecte obligațiile juridice care constau în luarea de măsuri care ar pune capăt acaparării sediilor ambasadei. În caz contrar, Venezuela își rezervă dreptul “să întreprindă acțiuni legale și reciproce pe teritoriul venezuelean”, mai notează Sputnik.

Acțiunea despre care am făcut vorbire mai sus arată, dacă mai era cazul cât de departe pot merge americanii pentru a pune mâna pe resursele Venezuelei și pentru a-l ataca pe președintele constituțional și democratic ales Nicolas Maduro.

Propaganda imperialistă este extrem de puternică și induce lumii întregi ideea că Maduro trebuie să plece. Ca să vină în locul său marioneta americană, acel autoprocmat președinte, Juan Guaido?

Informațiile despre starea de fapt din Venezuela, despre criza de acolo, despre lovitura de stat în continuă derulare sunt ascunse publicului larg sau reinterpretate în maniera convenabilă americanilor.

În legătură cu autoproclamarea lui Juan Guaido trebuie să știe toată lumea că în Constituția Venezuelei nu există forma de uzurpare a funcției. Funcția de președinte trebuie să fie aleasă, acceptată și exercitată conform Constituției.

Decizia de autojurământ, care nu există în Constituția Venezuelei, luată de Guaido încearcă să justifice în plan internațional lovitura de stat a acestuia.

Ocuparea sediului diplomatic din SUA reprezintă o escaladare a provocărilor guvernului SUA.

Președintele Maduro trebuie să renunțe la mandatul său popular primit la alegerile din data de 20 mai 2018 sub presiuni, sancțiuni și amenințarea cu folosirea forței militare străine?

Rândurile de mai sus reprezintă numai o picătură de apă într-un ocean, Dar ce ar fi oceanele fără picături?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *