Care este adevărul despre copiii români într-o unitate militară din Sri Lanka? Se bat cap în cap declarațiile lui Meleșcanu și ale MAE?

Atacurile asupra creștinilor din întreaga lumea devin tot mai îngrijorătoare, însă autoritățile de la București nu par să fie interesate de acest subiect.

Georgiana Arsene

O știre a zguduit întreaga lume în cursul acestei dimineți, când catolicii sărbătoresc Paștele, iar ortodocșii, Floriile. Peste 200 de oameni au fost uciși în mai multe atentate care au vizat biserici și hoteluri din zona capitalei Colombo, iar peste 500 de persoane sunt rănite. Imagini pentru atentate sri lanka

Sursa foto: gsp.ro

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că autoritățile locale din Sri Lanka nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele exploziilor produse în această țară.

”Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprilie 2019, în orașul Colombo și în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka. Reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, informează hotnews.ro.

Meleșcanu zice altceva

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, după vreo 2 ore de la anunțul instituției pe care o conduce, că sunt români în Sri Lanka. Oficialul roman a recunoscut că au mai fost incidente la grădina zoologică sau în zone comerciale foarte aglomerate.

Meleșcanu spune, însă, că un grup de opt copii români erau în Colombo. Este posibil ca imaginea să conÅ£ină: 1 persoană, stând jos, masă şi interior

Sursa foto: Facebook Teodor Melescanu

„Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de 8 copii cu însoțitori erau în Colombo și până la urmă s-a reușit obținerea unui sprijin. Din punctul de vedere al nostru, am reușit să discutăm cu autoritățile și au fost duși cu toții într-o unitate militară la periferia capitalei, unde sunt condiții de securitate foarte stricte. Erau într-un schimb de experiență și o mică vacanță dar noi sperăm, și aceeași recomandare o facem și pentru alți români care sunt în Colombo, că ar fi bine să ia contact cu consulatul nostru și sfatul meu ar fi să se întoarcă în țară cât mai rapid pentru că nu știm cum vor evolua aceste atentate,” a spus ministrul de Externe, potrivit digi24.ro.

Deci, cam da. Asta e. Cum ar spune o persoană dragă sufletului meu: ”csf, ncsf”. Sau, în traducere liberă: ”Ce să faci, n-ai ce să faci”.

One thought on “Care este adevărul despre copiii români într-o unitate militară din Sri Lanka? Se bat cap în cap declarațiile lui Meleșcanu și ale MAE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *