Motivul pentru care profesorii trebuie să se solidarizeze cu Andronescu în fața linșajului la care e supusă

Ministrul Educației Naționale a devenit victima unui adevărat linșaj mediatic marca #rezist.

Georgiana Arsene

Am scris azi două articole în care mă poziționam, clar, împotriva gestului artistului Tudor Chirilă care a atacat-o pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale.

Cine e curios să afle detalii le poate citi aici și aici.

”Ministrul Educației din România este Ecaterina Andronescu al cărui nume se leagă în mod nefericit de educația românească din ultimii douăzeci de ani. Incapabilă să formuleze o viziune coerentă și pe care s-o pună în practică doamna Andronescu a adoptat de multe ori măsuri care au creat confuzie în rândul actorilor din educație, ineficiență administrativă, haos curricular și organizatoric la nivelul diverselor instituții de învățământ”, a scris artistul pe blogul său.

Cine urmărește ceea ce scriu poate vedea clar că am reacționat în repetate rânduri la propunerile de schimbare în educație ale ministrului Andronescu și că am criticat dur acolo unde am considerat că lucrurile nu sunt în regulă, că nu vor aduce plus valoare în sistem.Imagini pentru ecaterina andronescu

Sursa foto: radiocluj.ro

În citatul dat, putem considera că Tudor Chirilă are dreptate. Asta dacă îl scoatem din context. Dacă, însă, veți avea răbdarea să îi parcurgeți postarea de pe blog până la capăt veți vedea că artistul laudă școala finlandeză și a fost în țara respectivă, unde a avut întâlniri diferite intermediate, după cum el mărturisește, de Ambasada Finlandei la București.

Pentru cei cu memoria scurtă spun numai că Ambasada Finlandei la București este una din cele 12 ambasade care au tras de urechi Guvernul Dăncilă la începutul acestei luni pentru că nu a răspuns la comenzi. Imixtiunea diplomaților străini în țara noastră nu ar trebui să aibă lor, este interzisă.

Acum, punând lucrurile unele sub altele, vedem că Tudor Chirilă, după ce a eșuat lamentabil cu mobilizarea maselor în Piața Victoriei pentru a protesta în favoarea magistraților, face un joc perfid.

Și anume, acesta spune că el va scrie postări și va încărca video pe YouTube în care va explica el, strălucitul individ cu expertiză în zona educației, cum i se pare sistemul finlandez de învățământ. Adică ne va povesti nouă ce a văzut el în Finlanda.

Acum să revin la titlul postării. De ce trebuie ca profesorii să se solidarizeze acum cu ministrul Andronescu?

Pentru că, altfel, să nu se mai plângă că sunt victime ale violenței sau abuzurilor dacă ei se bucură că șefa MEN e linșată mediatic.

Nu trebuie să îți placă Andronescu. Nu trebuie să fii de acord cu ea. În această situație chiar nu e cazul să ai o părere bună despre Ecaterina Andronescu. Tot ce trebuie să faci este să privești dincolo de om. Să vezi că Andronescu – bună, rea, abramburită, contestată, dar în nici un caz indiferentă – te reprezintă, profesore! Fie că îți place sau nu!

Atacând-o pe Andronescu, practic, se dă un semnal clar: orice dascăl poate fi linșat mediatic. Ceea ce se și întâmplă. Ceilalți colegi de sistem se vor da la o parte și se vor bucura. Poate că îi vor pune și un picior pe cap. Poate că tu, care lucrezi în învățământ și citești aceste rânduri, vei simți bocancul colegului de cancelarie sau de sistem la un moment dat pe grumazul tău. Atunci va fi prea târziu să îmi mai dai dreptate sau să vrei să te solidarizezi.

Treziți=vă sau plecați capul1 Vă meritați soarta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *