Îmbuibaților, Învierea nu e despre iepuri, comă alcoolică și ipocrizie!

Îmbuibaților, Învierea Domnului trece rapid în plan secund, în față făcându-și loc nesimțirea consumatorismului.

Georgiana Arsene

Săptămâna asta am fost, efectiv, asaltată de imagini cu cozonaci, de întreceri pe grupurile de mămici – ”Poze cu cozonacii, fetelor!”, de iepuri trimiși în mesaje private. Nebunia e și în plan real, unde lumea, de parcă s-ar fi anunțat o foamete cum nu s-a mai văzut, cumpăra la grămadă cozonaci, ouă, pască, sucuri, fructe, chipsuri, apă, bere, vin, hârtie igienică – la ce prăpăd alimentar se anunță, e necesară.

Am intrat azi într-o cofetărie din Buzău, unde lumea își comandase pască și cozonaci de zici că aveau acasă un regiment întreg de hrănit.

Tot ce a mai rămas din sărbătoarea Învierii Domnului e slujba religioasă. Care nici aia nu e trăită cum trebuie, că lumea merge șa Înviere să vadă alții câtă credință zace într-unii.

Ca o paranteză fie spus, mulți din cei care merg și se roagă zilele astea sunt cei care mâine îți aruncă priviri dușmănoase pe unde te prind și sunt un munte de ură și intoleranță.

Imagini pentru invierea domnului icoana

Sursa foto: ziarullumina.ro

Dar în aceste zile, vai1 Devin mieii lui Dumnezeu, buni și blânzi – mulți dintre ei și beți, ghifuitiți de parcă nu au mai mâncat de ani de zile și cu mâna pe telefon să cheme salvarea că li s-a făcut rău.

Pentru că în aceste zile se consumă industrial ouă – ”eu am mâncat zece deja”, drob, pască, friptură, cozonac, iese lumea la grătare să ia o gură de aer curat.

Ce e Paștele? Ă… vine iepurașul, nu? Ne îmbuibăm, nu?

Hristos? Hm… Ne amintim de El numai când suntem la necaz. În rest, mațu dictează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *