Acțiunea ”Regimentul nemuritor” organizată la București – necesară și importantă

Această acțiune cultivă dragostea față de trecut.

Georgiana Arsene

Pentru cei care nu știu, ”Regimentul nemuritor” este o mișcare internațională civil-patriotică. Scopul său este păstrarea memoriei personale a generației Marelui Război pentru Apărarea Patriei desfășurat între 1941-1945.

Anual, de Ziua Victoriei, 9 mai, participanții mișcării trec, într-o coloană, de-a lungul străzilor orașelor, purtând fotografii ale rudelor lor – veterani din armată și din flotă, partizani, luptători clandestini, luptători din Rezistență, muncitori din spatele frontului, deținuți din lagărele de concentrare, cei care au suferit în timpul blocadei Leningradului, copii care au suferit din cauza războiului – și înregistrează povestiri de familie despre aceștia, în Cronica Poporului, de pe site-ul mișcării „Regimentul nemuritor”, informează vestidinrusia.ro.

Am stat de vorbă anul trecut cu directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, Natalia Muzhennikova, ce a explicat de ce este necesară organizarea în capitala României a acțiunii ”Regimentul nemuritor”. Este posibil ca imaginea să conÅ£ină: 3 persoane

Sursa foto: Centrul Rus de Știință și Cultură București

”Acțiunea ”Regimentul nemuritor” pe care o organizăm la București este necesară și importantă, fiindcă ea cultivă dragostea față de trecut. Acțiunile ”Panglica Sfântului Gheorghe” și ”Voluntarii Victoriei” le permit tuturor să intre în contact cu ceea ce este istorie și memorie”, a precizat Natalia Muzhennikova, potrivit Sputnik.

Sursa citată a menționat că nu ar putea aminti de acțiuni similare în România.

”Stima eroilor se desfășoară fără respectul cuvenit și depinde, în mare parte, de autoritățile locale, nu de inițiativa cetățenească. Din păcate, inițiativa tinerilor în România este orientată spre alte direcții”.

Important!!!!!! Joi, 9 mai 2019, ora 19.00, Centrul Rus de Știință și Cultură de la București organizează, conform tradiției stabilite, acțiunea la nivel national ”Regimentul nemuritor” ce va avea loc în București.

Toți doritorii sunt așteptați cu portrete ale veteranilor lor la Centrul Rus. Mai exact, tu  sau eu sau oricine poate veni la Centrul Rus cu portretul unui veteran fie din familie, fie din cunoscuți.

2 thoughts on “Acțiunea ”Regimentul nemuritor” organizată la București – necesară și importantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *