PSD, în derivă. Ecaterina Andronescu, unica soluție a social democraților pentru Cotroceni

La momentul de față, Partidul Social Democrat se zbate în propria neputință, iar șansele să devină amintire cresc vertiginos.

Georgiana Arsene

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu exclude varianta candidaturii la șefia Partidului Social Democrat.

În ceea ce privește o candidatură la prezidențiale, aceasta a spus, citată de Edupedu.ro, că nu îi place să amestece lucrurile și că, atunci când ne ocupăm de educație, ne ocupăm de educație.

”Prea multă lume vorbește de politizarea educației”, a punctat Andronescu.

Să citim cu atenție declarațiile demnitarului. Nu exclude să candideze la șefia PSD – un partid care are, la ora actuală, o gravă problemă de imagine și credibilitate, măcinat de scandaluri și lupte interne – dar nu a dat un răspuns clar dacă dorește sau nu să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Imagini pentru ecaterina andronescu

PSD poate fi asemănat, acum, cu un colos pe picioare de lut. Fragil. Cei care ies în față sunt compromiși și trag după ei partidul.

La momentul de față, Andronescu ar fi unicul om care ar reuși să repună PSD pe linia de plutire. Din mai multe motive, începând cu faptul că activitatea sa s-a derulat numai în legătură cu învățământul. Are experiență politică, are un discurs coerent, știe să își pună la punct adversarii în orice confruntare și, mai mult decât atât, s-a ocupat de domeniul învățământului.

Cunoaște foarte bine problemele sistemului și poate face ceva pentru el, spre deosebire de absolut toți politicienii care demonstrează, prin ceea ce spun, că habar nu au cu ce se mănâncă școala și, mai ales, cea românească. Toți visează reforme, toți visează să facă din școala românească altceva.

Dar nimeni nu se implică efectiv în problemele reale ale sistemului de învățământ.

Foarte bine, ar putea spune criticii, dar cu o floare, respectiv cu un sistem nu se face primăvară.

De acord. Dar haideți să vă mai spun ceva: Klaus Iohannis vine și el din sistemul de învățământ. A fost chiar și inspector școlar general, la Sibiu. Că alți colegi inspectori din țară și-l amintesc doar datorită sau din cauză – depinde cum vreți să spuneți – muțeniei sale, este cu totul altceva.

Ce a făcut el pentru învățământ? Corect: tăcere.

De proiectul ”România Educată” nu se mai aude nimic. Cine l-a citit a văzut că este plin de clișee.

Ecaterina Andronescu este singurul om care reușește, în pofida criticilor să facă într-adevăr ceva pentru învățământ. Iar asta spune multe despre ea ca om, arătând că este o persoană care se implică și care nu se lasă doborâtă de orice boare de vânt contrară părerilor și acțiunilor sale.

”Nu am venit la Minister să nu supăr”, a declarat demnitarul.

Să mai explic ce înseamnă? Cuvintele sunt de prisos…

P.S. Orice ”fumigene” s-ar arunca pe piață nu arată decât faptul că social-democrații nu au coerență și nici chiar discernământ politic.

Sursa foto: Sputnik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *