Când presa din România tace. Vizita delegației Dumei de Stat, subiect ignorat

În perioada 9-11 decembrie 2019, o delegație a Dumei de Stat din Federația Rusă a făcut o vizită în țara noastră. Evenimentul a fost trecut sub tăcere.

Georgiana Arsene

În data de 10 decembrie 2019, Ambasada Rusiei la București anunța, pe pagina sa de Facebook – pagină, de altfel, foarte citită și urmărită de jurnaliștii, comentatorii, părerologii și analiștii politici de la București că, în perioada 9-11 decembrie 2019, la invitația președintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă din Parlamentul României A.Ampleev o delegație a Grupului de deputați pentru legăturile cu parlamentul României din Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, condusă de președintele lui D.V.Islamov, pentru prima dată în ultimii ani, a vizitat România.

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi costum

Un eveniment care nu ar fi trebuit să treacă nebăgat în seamă, numai că presa din România a decis să tacă precum Sheherezada când se iveau zorile. Nu a scris nici măcar un rând despre acest subiect, continuând, în schimb, să ne bombardeze, la propriu, cu isprăvile vedetelor de carton de la noi și cu cine știe ce rețete de slăbit sau cu previziuni astrale aiuristice.

Sputnik a stat de vorbă cu reprezentanții delegației și a aflat, de la deputații ruși veniți la București care este starea dialogului româno-rus, care sunt perspectivele de cooperare, dar și ce se poate face pentru îmbunătățirea relațiilor dintre țările noastre, legate de un trecut comun.

Întreaga conferință de presă a fost transmisă live. O puteți urmări aici. https://www.facebook.com/georgianadanielaarsene/videos/3213312082076826/

Și totuși, atât de mare să fie disperarea propagandiștilor pro-occidentali, încât să refuze să prezinte orice este legat de ruși? Cât de fragilă este această presupusă simpatie pro-occidentală în România, de este nevoie să se recurgă la sabotaj?

Hm… Întreaga armată de propagandiști, cozi de topor, oportuniști și așa mai departe încearcă, făcând eforturi uriașe, să întrețină tot acest mit al Rusiei atacatoare, războinice, chiar dacă, pentru asta, se recurge la minciună prin omisiune.

Pentru că, da, faptul că evenimentul acesta – de o importanță uriașă pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale dintre cele două țări – nu a fost mediatizat, duce către o singură concluzie: nu își dorește nimeni să se afle adevărul despre bunele intenții ale rușilor.

Să nu uităm, însă că, așa cum spunea un clasic în viață, roata, oricât ar fi ea de pătrată, tot se mai întoarce o dată…

P.S. Dacă ar fi venit un american la Parlamentul României, ziariștii români s-ar fi călcat pe bătături să prindă și momentul când bietul individ, venit de peste mări și țări, bea un pahar cu apă…

Sursa foto:

2 thoughts on “Când presa din România tace. Vizita delegației Dumei de Stat, subiect ignorat

  1. Pentru că suntem masochisti. În același fel procedăm și cu miliardele chinezilor. Asta este! Și nu sunt pro-rus ci, pur și simplu, doresc binele României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *