Băsescu nu are simțul ridicolului: îndeamnă Europa să se alieze poziției SUA în lupta cu Iranul

Fostul președinte al României, actual europarlamentar, spune că Iranul este un dușman de nereconciliat și trebuie tratat ca atare.

Georgiana Arsene

Traian Băsescu încă mai are impresia că poate da directive de la televizor, ca atunci când era președintele României.

Așa că s-a apucat el să spună ce poziție trebuie să adopte Europa în raport cu conflictul dintre SUA, pe de o parte, și Iran și Irak, pe de altă parte.

Imagini pentru traian basescu

Sursa foto: Newsweek

Mai mult, Băsescu a atras atenția și Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell, în cadrul ultimei sesiuni plenare a Parlamentului European din luna decembrie, când s-a dezbătut ”reprimarea violentă a recentelor proteste din Iran”.

Băsescu spune că, la ultima luare de poziție, a atenționat asupra faptului că Europa se desparte în mod radical de SUA în problema Iranului, ceea ce este o mare greșeală. Evident, în opinia sa, depărtarea de SUA este o greșeală.

Recent, Băsescu a declarat că noi, UE, avem obligația să protestăm și să acționăm. Îmi dau seama ce emoții revoluționare îl încercau pe fostul comandant de navă și fost președinte al României, imaginându-și, poate, că va putea conduce Europa în acest război. Care, între noi fie spus, nu e al nostru, dar ce mai contează, Băsescu știe că trebuie să slujească partenerul strategic în orice situații.

Eu îi propun lui Băsescu să ceară desființarea tuturor magazinelor deținute de iranieni în România, să reteze totul de la temelie, să arate lumii că noi suntem mai catolici decât Papa.

Dar să nu uităm că Băse este vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European. Ce-i cu asta? A, nimic, ziceam numai așa, că are o funcție în PE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *