Copiii în lacrimi, Iohannis și parlamentarii, mai mulți bani în cont

Premierul României tocmai a anunțat, astăzi, în stilu-i caracteristic, faptul că are nu una, ci PATRU!!!!!! metode pentru blocarea dublării alocațiilor pentru copii.

Georgiana Arsene

Pentru copiii României nu sunt bani. Dimpotrivă, se găsesc chiar metode de blocare a dublării alocațiilor de stat.

Micuții nu știu ei ce-i aia politică. Și nici nu îi interesează. Ce e nedrept este altceva: și anume, că nici pe cei de la putere nu îi interesează copiii.

De ce le-ar păsa politicienilor de micuți? Doar nu pot vota. Mai bine susțin acordarea, în continuare, a ajutoarelor sociale. Mulți și cu drept de vot. Că sunt și analfabeți, cu atât mai bine. Nu se pot informa, nu înțeleg ce li se spune, ei pun doar ștampila.

Domnul Orban, în schimb, are habar câți copii au nevoie vitală de acele măriri de alocație? Câți se culcă flămânzi, câți părinți se bucură la acei bani pentru că le pot pune copiilor, măcar o dată pe lună, o bucată de pâine mai mare pe masă?

Sătulul nu crede flămândului este o zicală care se adeverește și acum. Pentru că, nu-i așa, la ce salarii au parlamentarii, de ce le-ar păsa de cei mici și oropsiți? De cei care nu vor avea niciodată o sinecură, de cei care își vor număra banii, vor strânge din dinți și vor răbda? Imagini pentru poor kids

Sursa foto: Institute for Policy Studies

Acum trei zile, digi24.ro anunța că salariul președintelui Klaus Iohannis va ajunge în ianuarie 2020 la aproape 27.000 de lei, iar indemnizațiile parlamentarilor la peste 20.000 de lei. Miniștrii, președinții de consilii județene, primarii vor fi, la rândul lor, mai bine plătiți.

În această lună, salariile demnitarilor cresc cu 2000 de lei. Asta înseamnă câteva alocații.

Aș vrea ca politicienii să privească măcar o dată în ochii unui copil defavorizat. Să îi vadă tristețea, durerea, să îi șteargă lacrimile. Să îi spună că totul e bine și că va merge la culcare sătul. Că nu va mai suferi de frig, foame și că va avea un viitor în România. Și, mai important, că acel politician chiar se va ține de cuvânt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *