Se pregătesc deja proteste contra noului guvern? Zvonuri de alegeri în turul doi

Citeam, în urmă cu scurt timp, o postare a artistului protestatar Tudor Chirilă în care omul era supărat că PNL acceptă traseiști.
Georgiana Arsene
Când credeam și eu, ca orice om al acestei țări, inundate brusc de normalitate și de occidentalism de-ăla bun, cu anticorupție și meritocrație, fără penali în funcții publice, că vom deveni pivotul lumii, iată că o simplă navigare pe Facebook mi-a distrus bucuria.
Ca să nu vă țin în suspans, vă spun numai atât: am găsit o postare a lui Tudor Chirilă. Bun, vă înțeleg, puteți părăsi pagina mea, dar, dacă aveți puțină răbdare, veți afla că se cam ”împute” treaba în societate.
Dacă nu știați ce bănuieli avea Chirilă, ei bine, aflați că el suspecta faptul că PNL nu își dorește legeri anticipate decât ca să conserve un vot anti PSD și să beneficieze de avantajul electoral actual.
Ce face actualul PSD? Păi, primește în partid doi parlamentari de la PRO România, partidul lui Victor Ponta, ”care spera că va putea să reconstruiască mentalitatea PSD într-un pachet nou, orbitor”.
”PNL zice că luptă pentru o Românie normală. Lozinci de adormit copiii. Traseismul politic este imoral și nu este justificat nici măcar de trântirea unui guvern ca PSD. Pentru că, dacă prețul pentru căderea PSD-ului este să-ți populezi partidul cu impostori, incompetenți sau oportuniști, atunci suntem în același loc. Probabil că asta este viziunea despre o Românie normală a lui Ludovic Orban”, a scris Chirilă.
Artistul protestatar e și mai supărat, spunând că actualii guvernanți nu urmăresc decât să își facă jocurile.

Dureros… oare Chirilă dă deja un semnal de alarmă și încearcă să scoată lumea la proteste?
”Ceea ce nu a înțeles PNL este că acest comportament față de așteptările românilor le va aduce din nou proteste de stradă. Destul de curând. Dar pe ei nu de asta îi doare, ci să-și ”întărească” partidul cu ”oameni noi”.
Ultima parte a postării este cea mai tare: ”De alegerile în turul doi se aude ceva?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *