Ce se ascunde în spatele mesajului Violetei Alexandru

Ministrul Muncii a declarat, în urmă cu scurt timp, că, în societatea românească, există o tendință de a se munci cât mai puțin și de a se ieși cât mai repede la pensie.

Georgiana Arsene

Ultimele informații venite dinspre Guvern spun că vom ieși la pensie la 70 de ani. În ritmul în care crește vârsta de pensionare, probabil că, atunci când voi ajunge la 70 de ani, vârsta de pensionare va fi de 90.

Astăzi, ministrul Muncii a dat de înțeles că românii pot să își ia adio de la măriri de pensii. Ea ne-a spus tuturor că suntem niște leneși.

Și atunci, leneșii de ce ar merita bani mai mulți? Deci raționamentul este foarte simplu: ni se spune că nu facem nimic deci, prin urmare, nu suntem în măsură să cerem să ni se mărească veniturile.

”Își pun problema să se pensioneze cât mai repede. Există o tendință în societatea românească de a munci cât mai puțin și cred că trebuie o justă măsură pentru a da într-adevăr posibilitatea celor care doresc, dar în același timp de a ține cont de o tendință care există în societatea și de aceea nu mă grăbesc să iau măsuri”, a spus ministrul Muncii.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos

Sursa foto: Facebook

Cu alte cuvinte, și-a pus mâinile în șold și a început să ne zică ”de la obraz” că nu vrem decât să fim pensionari. Sincer, eu, una, mă simt discriminată pentru că nu-mi doresc să devin cât mai rapid pensionar.

Mai mult, de ce își închipuie Violeta Alexandru că pensia este o pomană? Oare așa gândește și în cazul părinților săi sau al rudelor?

Pensionarii au muncit la viața lor, iar veniturile primite la bătrânețe nu sunt un ajutor sau o pomană, sunt un drept. Dar respectul față de bătrâni lipsește.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *