Strigător la cer! Serviciul Român de Informații, plătit regește, copiii, în mizerie! Ce spunea Iohannis


Siguranța națională e mai importantă decât copiii României, așa că în bugetul de stat pentru 2020 au fost prevăzuți bani mai mulți pentru Apărare și Serviciul Român de Informații.

Georgiana Arsene

Vă povesteam, ieri, că Iohannis, președintele României, a promulgat legea dublării alocațiilor de stat pentru copii. Ei bine, Guvernul Orban, prin vocea vicepremierului Raluca Turcan a declarat că micuții pot să își pună pofta în cui și să nu mai viseze la acadele și blugi sau pamperși, că nu sunt bani și alocațiile nu se vor mări acum, ci undeva prin iulie 2020.

„Pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi a legii privind alocațiile va fi completată de o Ordonanță de Urgență a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare. Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a declarat Turcan. Imagini pentru klaus iohannis ludovic orban

Sursa foto: b1.ro

Cu alte cuvinte, minorii trebuie să se învețe cu duritatea vieții și să nu aștepte ca statul să le dea ceva.

Ei bine… pentru cei mici și fără drept de vot nu sunt bani, dar credeți că bugetul României este atât de sărac? Nicidecum. Și aceasta pentru că bani se găsesc dacă este dorință și, desigur, interes.

Potrivit proiectului de buget pentru 2020, Ministerul Apărării va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult față de 2019, bugetul Serviciului Român de Informații crește cu 200 de milioane de lei, cel de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, cu 35 de milioane, iar bugetul Serviciului de Protecție și Pază, cu 46 de milioane de lei.

Cu două zile înainte de Crăciun, când românul era ocupat cu pregătirile pentru Sărbători, Guvernul Orban și-a asumat, în Parlament, răspunderea pentru Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2020.

În data de 6 ianuarie 2020, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat și Legii asigurărilor sociale pentru 2020.

Bugetul SRI a avut o creștere semnificativă și în 2019, la fel și cel al SIE.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor, bugetele serviciilor secrete au fost majorate cu peste 25 de milioane de lei, nota zf.ro.

În opinia lui Werner, aceste rectificări nu erau semnificative, ci trebuiau făcute pentru a acoperi ”pur și simplu” necesarul pentru cheltuieli de personal, altfel nu ar fi putut funcționa până la finele lui 2019.

”Sunt rectificări nu semnificative, dar ele sunt necesare pentru a acoperi pur şi simplu necesarul pentru cheltuieli de personal, altfel nu pot continua funcţionarea până la sfârşitul anului”, a declarat Klaus Iohannis în 2019.

În schimb, un copil poate ”funcționa” cu 150 de lei pe lună. Din acești bani, cu siguranță părinții pot face și economii. O mizerie și o batjocură!

Politichia de margaritar

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: