Diriginții de școală, bani în plus, iar elevii, mese calde. În Rusia lui Putin. În România lui Iohannis ce avem?

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dispus ca din 1 septembrie 2020, diriginții să primească bani în plus la salariu, cel puțin 5000 de ruble, din contul bugetului federal.

Georgiana Arsene

Am citit, azi, o știre care mi-a arătat ce înseamnă un stat în care președintele este preocupat de soarta profesorilor și a elevilor. Nu vă gândiți că este vorba despre România și despre Klaus Iohannis. Nu, este vorba despre un președinte de țară în adevăratul sens al cuvântului, un om cu adevărat interesat de soarta cetățenilor: Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

“Cei mai apropiați de elevi sunt diriginții. O astfel de activitate permanentă, zilnică, legată de instruirea și educarea elevilor reprezintă o mare responsabilitate și ea, desigur, necesită o pregătire particulară a mentorilor și o susținere specială a lor. În legătură cu aceasta consider necesar din 1 septembrie să fie introdus un adaus la salariu pentru diriginții de clasă în valoare de cel puțin 5 mii de ruble din contul bugetului federal”, a declarat Putin în mesajul lui adresat Adunării Federale.

During a videoconference with WorldSkills participants.

Sursa foto: en.kremlin.ru

Cam așa gândesc și ai noștri și când spun asta mă gândesc la vorbele grele ale Monicăi Anisie adresate învățătoarei din comuna ialomițeană. Glumesc, desigur, pentru că aici, în România, care mai de care încearcă să ducă învățământul în prăpastie.

Bani mai mulți pentru copii ? Posibil, dar nu în guvernul lui Laioș Mandolină.

Diriginții claselor să aibă mai mulți bani? Păi, cum vine asta? Lasă că au grijă autoritățile de la noi să facă în așa fel încât profesorii să fie prezentați ca niște oameni care ar trebui să înalțe rugi fierbinți de mulțumire lui Dumnezeu pentru simplul fapt că beneficiază de salariu și pentru că pot lucra până la 70 de ani, cumulând salariul cu pensia.

Că doar noi suntem cu Occidentul, cu UE, cu NATO, cu ăștia, nu ne luăm după Putin. Nu vrem o viață ca la ruși, Doamne ferește! Vrem ca la americani, să nu fie ordine în școală, să vină oricând unul să tragă în copii.

România, în schimb, are ghinion. Președintele Klaus Iohannis nu este preocupat de bunăstarea profesorilor. A spus-o chiar el, în 2014, într-un acces de sinceritate.

Imagini pentru klaus iohannis

Sursa foto: Europa fm

Rugat la Gândul Live să se pună în poziţia unui profesor care a muncit o viaţă, dar nu a reuşit să cumpere ”prin muncă cinstită şase case”, Klaus Iohannis a răspuns sec: ”ghinion”, nota gandul.info în 2014.

Comentariile sunt de prisos…

One thought on “Diriginții de școală, bani în plus, iar elevii, mese calde. În Rusia lui Putin. În România lui Iohannis ce avem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *