Vă provoc, doamnă ministru Monica Anisie! Credeți că faceți față fără să țipați?

Vizita neașteptată a ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, în comuna din Ialomița a stârnit nenumărate reacții și comentarii. Eu propun ca doamna să facă un exercițiu – și nu de imagine.

Georgiana Arsene

De când a certat cadrul didactic din comuna ialomițeană, Monica Anisie a devenit omul zilei. Contestată de unii și aplaudată de alții – Claudiu Săfotiu, cel care și-a descoperit vocația pentru Educație de când au venit liberalii la putere, fiind unul dintre aplaudaci – Monica Anisie a împărțit țara în două.

Nu are rost să reiau comentariile și luările de poziție, le găsiți pe Google și, mai ales, pe Facebook, în grupurile de profesori și nu numai. Asta a fost săptămâna în care românii și-au arătat priceperea, mai mult ca oricând, în Educație și legislația aferentă, după ce și-au dat cu părerea pe marginea desființării Secției Speciale din Justiție.

Eu nu m-aș arunca nici să acuz, nici să aplaud. Faptul este consumat și, se știe, după luptă mulți viteji se-arată.

I-aș arunca, însă, mănușa, demnitarului de la Educație. Și anume, să predea o săptămână – chiar și acum, nu e prea târziu, la clasa pregătitoare. Ideal ar fi fost în primele săptămâni ale semestrului întâi, dar, cum copiii sunt veniți la școală după o absență de trei săptămâni, se poate și acum.

Aș vrea să văd cum își va desfășura orele în liniște la o clasă cu 30 de prichindei, toți energici, gălăgioși și, mai mult decât atât, nerăbdători și greu de stăpânit. În teorie se pot face multe, desigur, dar eu aș vrea să o văd pe doamna ministru predând la o asemenea clasă într-o școală fără mari posibilități tehnice.

De asemenea, mi-ar plăcea să văd cum ar ține dumneaei o ședință cu părinții acelor copii, să le explice de ce Gigel a vărsat sticla cu apă pe masa lui Costăchel, spre stupefacția celui din urmă, cunoscut ca un băiat liniștit.

Numai că nici Costăchel nu a fost fără de vină, el aplicându-i, discret, lui Gigel, un creion peste ceafă, tocmai când doamna se întorsese cu spatele ca să îi lege șireturile Loredanei.

În tot acest timp, mama lui Bogdănel sună disperată fiindcă a auzit ea că în clasă e un băiat agresiv și întreabă ce face doamna de nu îl potolește. Că știe ea că la o altă școală asemenea lucruri nu se întâmplă și regretă că a venit aici, deși fusese avertizată de tanti Ecaterina de la scara B că mai bine ar merge la școala unde a învățat un nepot al ei, într-un alt sector al Bucureștiului, la o distanță apreciabilă de casă. Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Susa foto: Monica Anisie Facebook

Grupul de Whatsapp în care va fi trecută și doamna Anisie va fi extrem de activ în tot acest timp. Evident, doamna va primi și mesaje în privat în care va fi întrebată dacă Ionel a fost azi la baie pentru că era ușor constipat.

Ziua continuă, copiii sunt rugați să stea la locurile lor. Doamna vrea să lucreze în echipe. Apare scandalul, Irina nu vrea lângă David pentru că o trage de codițe, iar Marcel plânge dacă nu este lângă Costăchel. Mama lui Costăchel nu vede cu ochi buni prietenia cu Marcel, considerând că acesta îi influențează negativ băiatul.

Matei plânge dinainte strigând că vrea să fie primul la jocul pe care doamna nu termină să îl explice, Corina începe să mănânce, iar Cristi desenează absent.

Atenție, deși va fi gălăgie în clasă, dumneavoastră nu veți ridica tonul! Mult succes, doamnă ministru Monica Anisie! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *