Profesorul Iohannis, total indiferent la abuzul ministrului Anisie

Primul cadru didactic al patriei, Klaus Werner Iohannis, cel care are acum guWernul său, a rămas rece la pățania învățătoarei din comuna ialomițeană. Deh! El se preocupă de Constituțe.

Georgiana Arsene

Am așteptat, în naivitatea mea, de care nu voi scăpa vreodată, ca președintele României, cel care iese și sancționează pe-se-de-ul, să spună ceva despre vizita inopinată a Monicăi Anisie în județul Ialomița, mai ales că presa a vuit.

Dar teutonul de la Cotroceni, probabil atins de fiorul eminescian, fiindcă ziua poetului nepereche s-a nimerit să fie chiar a doua zi după spectacolul oferit de Anisie patriei în sala de clasă dintr-un sat de care nu auzise mai nimeni până marți, a rămas la toate rece.

Vorba poetului: ”Privitor ca la teatru/Tu în lume să te-nchipui”.

Versurile sunt din poezia Glossă a lui Mihai Eminescu.

Iohannis a tăcut mâlc. Nu i-a păsat nici cât negru sub unghie de cadrul didactic. În fond, e o biată femeie dintr-un sat. Iar el e ditai președintele, preocupat de guWernul lui, de oamenii lui, de pe-se-de, de Constituțe și de altele.

Îl doare undeva de cadrele didactice, care, mai mult ca sigur, s-au lăsat influențate în campania electorală pentru prezidențiale de îndemnul Monicăi Anisie, încă de atunci ministru al Educației și Cercetării, de a vota cu PNL.

Nu intru în detalii legate de etica gestului demnitarului. Nu are rost să spun eu acum că nu trebuia să implice politicul în învățământ. Pentru că ea continuă și acum această practică, prin înlocuirea inspectorilor școlari PSD cu unii de la PNL.

Este posibil ca imaginea să conţină: 17 persoane, inclusiv Cristina Traila, persoane zâmbind

Sursa foto: Facebook Monica Anisie

Întrebarea care se pune este: cât timp vor mai suporta cadrele didactice să fie umilite?

Este inadmisibil ca un om, care a mâncat aceeași pâine – din învățământ – și mă refer acum la președintele Iohannis – să nu spună nimic în scandalul săptămânii. Nu se poate să nu aibă o minimă reacție.

Dacă ar fi fost un președinte al tuturor – dar am uitat, el este doar al românilor lui – ar fi certat-o pe Anisie în fața camerelor de luat vederi, în fața unei țări întregi.

Poate așa, Anisie ar fi înțeles că gestul său a fost unul cu adevărat deplasat. În caz contrar, abuzurile continuă, în timp ce Iohannis tace.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *