Ziua Apărătorului Patriei: depuneri de flori la Monumentul ostașului Sovietic de la Cimitirul Eroilor din Pipera

În data de 20 februarie, la ora 11.15, în municipiul București, va avea loc o ceremonie cu prilejul Zilei Apărătorului Patriei, aniversată în Rusia pe 23 februarie.

Georgiana Arsene

Biroul Atașatului Militar de pe lângă Ambasada Rusiei în România va organiza ceremonia depunerii coroanelor de flori la Monumentul Ostașului Sovietic de la Cimitirul Eroilor din Pipera, din șoseaua Pipera, București.

Evenimentul va avea loc pe data de 20 februarie ora 11.15.

Excelența Sa Ambasadorul Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, va susține o alocuțiune către cei prezenți, informează Ambasada Federației Ruse la București, într-un comunicat de presă.

La ceremonie vor participa membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai Biroului Național pentru Cultul Eroilor, Ministerului Apărării al Federației Ruse pentru activitatea comemorativă și elevii școlii de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București.

Pe teritoriul României sunt situate 175 de cimitire militare ale ostașilor din Rusia – sovietici – din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul activității de cercetare a documentelor din Arhiva Centrală a Ministerului Apărării al Rusiei, Arhiva de Stat din Rusia, din sucursalele Arhivelor Naționale ale României și din arhiva Crucii Roșii din România, angajații reprezentanței Ministerului Apărării al Rusiei au reușit să stabilească numele ostașilor și locurile unde au fost ei înmormântați.

În luptele pentru eliberarea României au murit 52.082 de ostași sovietici, iar 10.915 au fost cei care au pierit din cauza condițiilor insuportabile de detenție și de boală în 12 lagăre pentru prizonierii de război.

 

2 thoughts on “Ziua Apărătorului Patriei: depuneri de flori la Monumentul ostașului Sovietic de la Cimitirul Eroilor din Pipera

  1. Revin : sper din toata inima ca , pe 20 Februarie sa ploua ca la balamuc sau sa sufle crivatzul si sa iasa aia din morminte daca nu pentru altceva , atunci macar pentru a le reprosa alora de-i comemoreaza , starea in care a ajuns Rusia si rusii sub … guvernarea lui Mihail Sergheevici Gorbaciov si nu in cele din urma a lui Vladimir Vladimirovici Putin . Acelasi respect !

  2. Te-ai bashicat pe comentariul meu si-ai facut-o degeaba . Eu am avut doi unchi , fratii ai mamei mele , ce-au ingrasat pamantul la Stalingrad si NIMENI DIN CONDUCEREA STATULUI ROMAN { ca s-a numit Regatul Romaniei , Republica Populara Romana sau… Republica Socialista Romana } , nu le-a pomenit vreodata numele … doar familia . Un alt unchi { sotul unei matusi } dupa ce-a fost capturat si-a stat ceva vreme in prizonierat , s-a intors in tara cu Diviziile Tudor Vladimirescu si Horia si pana a murit n-a beneficiat de vreo recunoastere ba , dimpotriva . Crezi ca-l va pomenii cineva pe 20 Februarie caci eu unul chiar nu cred !?!Pacat ca ai sters comentariile , chiar daca ti-au parut incisive . N-am nimic cu poporul rus sau cu Vladimir Vladimirovici Putin . Dimpotriva , consider ca poporul rus si-a dovedit maretia in multe clipe grele ale istoriei iar Vladimir Vladimirovici Putin este comparabil cu Petru cel Mare deci , fatza de politicienii europeni din trecut dar mai ales de astazi… cu mult , cu foarte mult peste ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *