Coronavirus: își asumă Anisie îmbolnăvirea elevilor și profesorilor? Pericolul celor întorși din Italia

Solicitarea Gabrielei Firea de închidere a școlilor și grădinițelor de stat din București devine tot mai întemeiată, în condițiile în care școlile nu sunt capabile să facă față unei îmbolnăviri obișnuite.

Georgiana Arsene

Asist, de câteva zile, la o adevărată isterie generată de coronavirus. Și, dacă până acum nu am scris nimic pe subiect, ei bine, am ajuns la finalul răbdării și îmi spun și eu oful.

În primul rând, nu sunt de acord cu ministrul Educației și Cercetării și spun răspicat că școlile și grădinițele trebuie să se închisă și să fie dezinfectate ca la carte, serios și cu produse de bună calitate. Adică nu clor plus apă gata treaba. FB_IMG_1578399401328.jpg

În al doilea rând, își asumă ministrul Educației o îmbolnăvire masivă a elevilor? Sunt spitalele pregătite să facă față unei avalanse de cazuri ale copiilor? Cu siguranță că nu.

În al treilea rând, dar despre asta voi scrie cu altă ocazie – văd cum un număr mare d eromâni care, chipurile, au lucrat în Italia, se întorc acasă. Dar nimeni nu își pune problema cum, dacă ei au muncit cu contract de muncă, legal, pot pleca după bunul lor plac?

Autoritățile române ar trebui să ne spună, alături de cele italiene, de ce avem această situație. Pentru că, dacă ar fi existat un control strict al românilor plecați peste hotare, atunci probabil că s-ar fi putut ține cumva în frâu răspândirea îmbolnăvirilor.

Mulți dintre acești români plecați în Italia se întorc acasă la copiii minori, ale căror rude nu au anunțat autoritățile că părinții sunt plecați. Deci, riscul îmbolnăvirilor crește amenințător.

În aceste condiții, Monica Anisie trebuie să renunțe la orice măsură populistă și să își asume deciziile dure, dar salvatoare de vieți, de închidere a școlilor, grădinițelor, creșelor și universităților!