Coronavirus 2020 sau când îți ia Dumnezeu mințile la Penny Market

Da, Penny ”știe ce ne place”, numai că în cazul românilor atinși de febra cumpărăturilor, numai Dumnezeu știe ce mai e în mintea consumatorilor.

Georgiana Arsene

M-am dus și eu, ca tot românul, la cel mai apropiat hipermarket de lângă casă, să fac niște cumpărături. Văzusem eu pe Facebook că rafturile prin târg s-au cam golit, dar am zis că încercarea moarte n-are. Așa că m-am dus la Penny Market.

Intrarea era promițătoare: lume puțină, marfă părea să fie. Mi-am zis: ”uite, domle, lume normală la mine în cartier, nu cumpără tot”. Chiar începusem, nu știu de ce, să mă mândresc cu asta. Numai că mândria mi-a cam dispărut când am intrat în miezul problemei, mai exact, la carne, unde nu mai era carne de porc sau de pui. Nici dezosată nici cu os, nici cu piele nici fără. Zero.

Merg mai departe, pe la Bio, la fel, lumea își făcuse provizii. Unt și margarină se mai găsea, salam, la fel. Și lapte. Produse de curățenie, din belșug, că, pentru român, importantă e mâncarea și hârtia igienică.

Nici băutura nu a avut căutare.

În fine, ajung la casă, mă mult la alta că părea că merge mai bine, se blochează ceva pe drum și coada abia părăsită înaintează în timp ce eu privesc cu tristețe – draci. Între timp, mai fac niște poze prin hipermarket – nu mi-a zis nimeni nimic, probabil s-or fi gândit toți că oamenii nebuni trebuie lăsați în pace, mai ales dacă par pașnici. Între timp se eliberează o casă, pierd startul, așa că mă mut tot la coada la care stătusem inițial. În fața mea, doar o doamnă. Cu multe produse, ce-i drept, multe cepe, două pungi mari cu banane, vreo 6 cutii cu pateu de ficat, o roată de cașcaval, vreo 3 sfecle etc. Din când în când, casiera îi spune cât are de plată. La un moment dat, se oprește din scanat. Ca să achite tot, doamna a luat cei 50 de bani de la cărucior.

Este posibil ca imaginea să conţină: mâncare

Ce vreau să zic: nu cred că tot ce pusese în coș reprezentau produse de strictă necesitate. Isteria asta cu coronavirusul e una și cumpărăturile în exces – alta. Nu am văzut pe nimeni să cumpere săpun sau pastă de dinți. Un singur bărbat luase o pungă mare cu Ariel.

Și atunci, noi la atât ne rezumăm, la mâncare și, în consecință, la folosit hârtia igienică? O epidemie ne reduce la stadiul de animale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *