Coronavirus România. Expert: ”Cât de necesare și fezabile mai sunt în ziua de azi prezența la școală 4-7 ore zilnic și învățarea în grupe de câte 25-40, pe discpline împărțite după criterii vechi de un secol, folosind tehnici de predare și evaluare la fel de vechi?”

Fostul consilier al Ecaterinei Andronescu, Radu Szekely, ridică, pe pagina sa de Facebook, o problemă extrem de interesantă și importantă pentru învățământul românesc, în contextul actualei situații în care sunt suspendate cursurile unităților de învățământ.

Georgiana Arsene

Radu Szekely scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook că, în momentul de față este o situație excepțională și oamenii recurg la soluții nu neapărat profesioniste pentru a depăși dificultățile cu care se confruntă și pentru a face ceea ce ei cred că e datoria lor – fiecare se descurcă cum poate, încercând să facă ceva, și nu văd de ce am ucide inițiativa cu puritanisme emise din turnul nostru de fildeș. teach

”Probabil a sosit momentul adevărului. Probabil aveam nevoie de o palmă ca să confruntăm realitatea. Să vedem cât de necesare și fezabile mai sunt în ziua de azi prezența la școală 4-7 ore zilnic și învățarea în grupe de câte 25-40, pe discpline împărțite după criterii vechi de un secol, folosind tehnici de predare și evaluare la fel de vechi, notând acumularea de cuonstinte și nu dezvoltarea competențelor. Cât de potrivită și eficace mai este ignorarea realității în care trăiesc, și vor lucra, copiii și tinerii de azi? Vedem deja zilele astea că multe dintre sarcinile pe care le făceam noi, adulții, la locul de muncă se pot face foarte bine și de acasă – trebuie doar o disciplină și o etică a muncii diferite pe care să le dezvoltăm, lucru care poate fi realizat în timpul educației obligatorii, prin competențe de management al timpului, concentrare pe sarcină, colaborare pe sarcină și nu neapărat bazată pe apartenența la grup, etc”, a scris Radu Szekely.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *