Coronavid 2020: au influențat astrele bolile care au mai decimat omenirea?

Proporțiile pe care le ia pandemia de coronavirus – COVID-19 – nu și-ar avea echivalentul decât în Marea Ciumă din 1347 care a depopulat Europa, ucigând 42% din locuitori, respectiv, peste 200 de milioane de oameni.

D. G. G.

Desigur, comparația pare a fi dificil de făcut, ținând seama de diferența în timp – 7 secole, dar nu și în privința configuraților astrale din 1347 și din 2020.

Atunci, totul a pornit din Asia Centrală, cam prin 1330, maladia afectând grav India și China răsăriteană. Contează, însă, mai puțin, dacă vectorul răspândirii bacteriei Yersinia pesti a fost prin puricii care au infestat blănurile intens comercializate în epocă sau care parazitau șobolanii negri ori gerbilii mari (tot niște rozătoare), la rândul lor, transportați în calele vaselor ajunse în 1347, prin porturi precum Trebizonda, Constantinopol sau Messina.

Pe fondul lipsei de igienă din epocă, ciuma s-a răspândit rapid din cauza umflăturilor purulente axilare și inghinale care se înnegreau pe măsură ce creșteau, în cazul formei de ciumă bubonică sau din cauza expectorațiilor, în cazul formei de ciumă pneumonică.

Molima a primit supranumele de Moartea neagră.

Tragedia europeană a durat până în 1351, cunoscând unele recurențe periodice, cea mai gravă fiind ciuma care a afectat Londra în 1665-1666, înregistrându-se 100.000 de morți.

Desigur, în 2020, avem de-a face cu un agent patogen mult mai periculos și insuficient cunoscut, fapt care face dificilă găsirea unui remediu specific.

Încoronatul COVID-19 a ținut ca momentul apariției sale aducătoare de moarte să celebreze sinistrul centenar al debutului gripei spaniole, care a făcut mai multe victime decât primul război mondial.

Ce legătură ar putea fi între moartea neagră și covid-19, la distanță de 7 secole? Aparent, nici una, cel puțin dacă ne gândim la rațiuni de ordin microbiologic. Dacă, însă, ne aruncăm privirea spre cer, am putea înțelege mai bine situația.

Pentru o analiză comparativă astrologică am întocmit astrograma pentru Marea ciumă, folosind ca dată de reper 9 ianuarie 1347, Messina.

În lipsa unei ore de naștere, absurdă pentru un asemenea eveniment, dar necesară în întocmirea oricărui horoscop, pentru a stabili Casele, am recurs la domificația solară, considerând Ascendentul temei suprapus pe poziția Soarelui.

Pentru pandemia actuală, am pornit tot de la 9 ianuarie, dar în 2020,  la Milano, tot cu Ascendentul coincizând cu Soarele.

Este știut că toate mișcările planetare sunt ciclice, așadar cel puțin configurațiile planetelor rapide și ușoare se vor reface la intervale de timp relativ scurte.  Totuși, rămâne instructivă poziționarea lor ca semnificatori.

La începutul lui ianuaie 1347, a avut loc o conjuncție de aplicație dintre Marte și Soare (care am convenit că reprezintă și Ascendentul temei, conform domificației solare). Gravă este, însă, quadratura în care se află conjuncția Marte-Soare-Ascendent solar, cu conjuncția Pluton-Uranus, situată aproape de vârful Casei a IV-a solare, care reprezintă căminul, familia, patria, obârșia.

Cât privește conjuncția Marte-Soare (de aplicație, adică ea se va produce într-un viitor apropiat) este evident că în contextul Marii Ciume reprezintă o agresiune la punctul esențial al existenței, pe care îl reprezintă Soarele în astrologia mondială.

Quadratura semnalată este agravată de faptul că Pluton-Uranus, din Berbec, sunt sub guvernanța lui Marte conjunct cu Soarele.

O altă conjuncție, Venus-Saturncare, fiind tot de aplicație, va avea loc efectiv în Pești, este concomitent în semiquadratură și cu conjuncția Marte-Soare, și cu cea Pluton-Uranus, formând o configurație trigonală malefică cu quadratura dintre Marte-Soare-Ascendent solar și Pluton-Uranus, semnalată inițial.

Dar și mai semnificativă este opoziția dintre Venus-Saturn și Lună, aflată în Casa a VIII-a solară, respectiv, cu casa morții. 1345

Acțiunea Lunii este întărită de conjuncția exactă a acesteia cu nodul său lunar ascendent. În plus, Luna fiind în Fecioară, e guvernată de Mercur, plasat, însă, lângă vârful Casei a XII-a solară care reprezintă bolile grave, contagioase, durabile precum epidemiile.

Mercur, fiind în Săgetător, se află în quadratură cu Jupiter, guvernorul său, aflat în Pești, deci, la rândul său, sub guvernanța lui Neptun, aflat în Casa I solară.

Neptun, fiind în Vărsător, este guvernat de Uranus, din Berbec, aflat în quadratură cu Marte și iată că se închide cercul malefic pentru că Saturn – aflat în Pești, dar guvernorul lui Marte –, e la rândul său sub guvernanța lui Neptun, la fel ca și Jupiter, situat tot în Pești.

Toate aceste intercondiționări nefaste ilustrează astrologic tragedia trăită de oamenii acelei epoci.

Revenind în actualitate, configurația astrală de la începutul anului 2020 arată o perspectivă la fel de cumplită ca acum 700 de ani. De această dată, tot în Capricorn, s-au aglomerat 5 planete formând ceea ce se numește o doriforie: Jupiter în conjuncție largă – dar de aplicație –, cu Mercur-Soare, care, la rândul lor sunt într-o conjuncție de aplicație (ecart 40) cu Saturn-Pluton, aproape suprapuse.

Evident, toată acestă grupare se află sub guvernarea lui Saturn aflat în Capricorn, în propriul său domiciliu. După cum se poate lesne observa, din nou Luna va intra succesiv în opoziție cu toate planetele grupării respective, dintre care Soarele și Ascendentul solar sunt componente esențiale. Practic, se poate considera că Luna, intrând  în Rac, va fi în opoziție cu toată gruparea de planete aflate în conjuncție, la diferite ecarturi, în Capricorn

De remarcat că Luna se află în Casa a VI-a solară, respectiv, casa bolilor, prin excelență…

De aici, Luna va trece peste Descendent, deci în opoziție cu Soare-Mercur-Ascendentul solar. 2020

La fel ca în 1347, Luna va fi potențată de conjuncția cu nodul său ascendent. Agravarea pandemiei virale-letale se va produce atunci când Marte va intra în nefasta Casă a XII-a, care semnifică tocmai bolile grave prelungite, iar – mai departe –, va trece, pe rând, peste toate planetele aglomerate în Capricorn (28 febr.-23 mart 2020), formând, concomitent, o opoziție, la 18 martie 2020, cu Luna care va trece prin Rac, formând, la rândul ei, în fiecare lună (28 de zile, de fapt), opoziții succesive cu cele 5 planete din Capricorn.

Așteptăm din partea celor care cunosc astrologie să ne semnaleze și alte analogii între cele două teme astrale, despărțite de 700 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Coronavid 2020: au influențat astrele bolile care au mai decimat omenirea?

  1. Pe bune , chiar crezi in asa ceva tocmai dumneata care : ” Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi. ” ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *