Stare de urgență. Ce se ascunde în spatele suspendării cursurilor?

În timp ce mai citeam ce mai scrie lumea pe Facebook, am dat, absolut întâmplător, peste postarea fostului consilier al Ecaterinei Andronescu, Radu Szekely, un om pe care îl apreciez și de la care am mereu de învățat.

Georgiana Arsene

Ei bine, Radu Szekely aduce în atenția publică un aspect trecut sub tăcere – nu cred că din rațiuni conspiraționiste, ci, pur și simplu, fiindcă nimeni nu a ajuns cu cititul acolo unde a ajuns Radu Szekely care ar trebui să primească un lămuriri din partea autorităților. Imagini pentru empty classroom

”Am citit decretul, am o nedumerire.

La Art. 49 se spune: „Pe durata stării de urgență, cursurile din toate unitățile și instituțiile de învățământ se suspendă.” Până acum se vorbea de închiderea școlilor, nu de suspendarea cursurilor; este o diferență semantică.

Mi se pare mie, sau predarea-învățarea online și la distanță nu mai sunt recunoscute ca alternative realiste în formularea de azi? Sau se suspendă tocmai cele DIN unitățile și instituțiile de învățământ, dar se încurajează organizarea lor în alte medii?”, a scris fostul consilier al Ecaterinei Andronescu. 

Am citit decretul, am o nedumerire.La Art. 49 se spune: "Pe durata stării de urgență, cursurile din toate unitățile și…

Publicată de Radu Szekely pe Luni, 16 martie 2020

One thought on “Stare de urgență. Ce se ascunde în spatele suspendării cursurilor?

  1. Intrebare : dumneata sau Radu Szekely ce alegeti : sa va stea copii acasa sau , sa mearga la scoala de unde sa vina , plini de COVID 19 si-ntr-o saptamana sa se curetze ? Am crezut , in ciuda precizarilor dumitale , ca este vorba despre un alt Radu Szekely dar , daca-i vorba despre FOSTUL CONSILIER AL AMBRAMBURICAI m-am lamurit . Daca am inteles eu bine { citind atent postarile dumitale anterioare plus pagina de FB a domnului respectiv } , Radu Szekely chiar crede in invatzamantul online insa , uita ca astazi , majoritatea copiilor de la clasa pregatitoare si pana la… universitate , prefera online-ul pentru altceva si nu pentru scoala . Dupa parerea mea , cine vrea neaparat sa invetze carte , poate invatza si-n pestera de stanca p’un munte paduratec , dupa cum sunea Alecsandri despre… capitanul ala d e plai . Daca tot al cunosti atat de bine pe dl. Radu Szekely , solicita-i sa faca precizarea referitor la intrebarea mea si chiar n-ar strica s-o faci si dumneata… macar asa la hoha , mai inainte s a arunci comentariul in spam ! P.S. Te-am descoperit pe blogul lui Ionut Iancu si , cum mi-au placut replicile dumitale , chiar am crezut ca , la dumneata pe blog esti o persoana cel putin avand acelasi caracter dovedit la altii pe blog . Dovedeste-mi si dovedeste-ti ca nu m-am inshelat deoarece , vad ca esti foarte drastica cu altii … nu ca aia n-ar merita-o !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *