Doamna Anisie, lecțiile suport online sunt minunate, dar câți profesori au competențe digitale? Câți elevi NU au telefon, laptop sau tabletă?


Luni, ministrul Educației și Cercetării declara că este important ca elevii să conștientizeze că procesul de învățare continuă cu școala de acasă prin intermediul soluțiilor alternative: cursuri suport online și lecțiile de la Televiziunea Română.

Georgiana Arsene

Când scriu aceste rânduri mă gândesc la copiii și profesorii din satele uitate de lume și de Dumnezeu, unde nu e nici măcar asfalt, ce să mai zic de tehnologie. Pentru ei, închiderea școlilor este un dezastru, fiindcă acum sunt rupți – cine știe până când – de învățătură.

De la București, lucrurile se văd frumos – facem cursuri online, sunt programe de învățare online, profesorii pot folosi diferite platforme…

În cadrul videoconferinței, ministrul Educației și Cercetării a explicat totul. Vedeți mai jos video.

Ce facem, însă, cu profesorii care nu știu nici măcar să deschidă un computer? Trecem peste faptul că, dacă îi căutăm la dosar, au adeverință pentru competențe digitale, că doar au fost la cursuri…

Măsurile propuse de Anisie sunt extraordinare, dar nu pot fi aplicate tuturor elevilor și profesorilor. Ce este de făcut, în acest caz? Cum vor putea toți elevii să învețe în această perioadă/ Și, mai ales, la finalul suspendării cursurilor, de unde se va relua materia: de acolo de unde a fost lăsată, în data de 10 martie 2020 sau de unde? Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând jos, sediu şi interior

Ce se întâmplă cu lecțiile nepredate? Se va merge pe repede înainte?

Este MEC pregătit să se aducă la zi și să stabilească o strategie de instruire a cadrelor didactice în vederea folosirii tehnologiei în procesul de predare-învățare-evaluare?

Sunt bani pentru dotarea elevilor cu tablete pentru ca un asemenea impediment, cum este cel legat de suspendarea cursurilor, să nu afecteze învățarea?

Educaţie

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

3 comentarii Lasă un comentariu

  1. Intrebarea corecta nu este cati profesori au competente digitale ci : CATI ELEVI SE INGHESUIE LA ASTFEL DE CURSURI MORTI DE DORINTZA DE-A INVATA CARTE PENTRU A DEVENII SERVI DE NADEJDE AI STATULUI ROMAN ??? Iar la o adica , daca te faci al dracului si-i ” lasi ” , te pot da PERFECT LEGAL in judecata stiind sigur ca , vor castiga procesul . Asta-i ultima pe ziua de azi… m-am plictisit , trec la filme online !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: