De ce nu ni se potrivește horoscopul de la Tv?

Fiecare publicaţie găzduieşte „horoscoape“ ridicole. Diverşi neaveniţi, improvizaţi în astrologi infailibili, apar şi la Televiziune cu tot felul de prognoze. De fapt, care sunt criteriile prin care cineva poate fi titularizat „astrolog“?

D. G. G. 

Toată această invazie de horoscoape (câţi ştiu ce înseamnă exact horoscop?), de previziuni zilnice, frizează şarlatania şi nu sunt făcute decât cu cea mai dubioasă finalitate comercială. Toate pronosticurile făcute pe zodii se referă doar la poziţia Soarelui în semnul zodiacal respectiv, ignorând voit faptul că fiecare individ e caracterizat – în afară de semnul zodiacal solar – de cel de la Ascendent şi de cel lunar. În afară de acest dezmăţ publicistic, confuzia este sporită şi de producţia editorială, care răspândeşte cårţi de astrologie, autohtone sau traduse, lipsite de orice valoare, fiind de cea mai joasă calitate. Imagini pentru fake horoscope

De aceea, fără să fiu un apologet al scientismului, voi încerca să demonstrez că se poate susţine o astrologie temeinică, chiar pe terenul mentalităţii raţionaliste. Decât lamentaţii nostalgice, dar sterile, asupra irecuperabilei astrologii tradiţionale, mai binevenit mi se pare un demers consecvent, care se limitează realist, la mijloacele raţionale la care suntem reduşi actualmente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *