Influențele astrale: ce sunt și cum ne afectează

Astrologia este judecată de adversarii contemporani, mai ales, după formele facile şi inconsistente care, în versiunea lor comercială, frizează şarlatania amestecată cu aberaţia.
Încăpută pe mâna unor profitori dubioşi dispuşi să exploateze cinic speranţele unui public vulnerabil, astrologia, atât de răspândită astăzi, abuzează, de fapt, de slăbiciunea fiecărui individ de a i se vorbi despre el însuşi.

D. G. G. 

Atraşi în acest joc comercial sordid, autorii de manuale sau de tratate moderne de astrologie, cu unele excepţii notabile, n-au făcut decât să sporească simplismul, coborând nivelul gândirii până la limitele cele mai rudimentare. Imagini pentru astrological aspects

În concluzie, o astrologie coerentă este posibilă, chiar atunci când astrologia modernă nu e decât grosolan empirică, aşa cum se găseşte expusă în manuale şi tratate, ea singură se intitulează ba raţională, ba judiciară, ba teoretică, ba ştiinţifică, ba practică sau cine mai ştie cum…

Astrologia actuală, modernă sau, mai bine zis, neoastrologia, care se deosebeşte mult de astrologia tradiţională, în întregime uitată şi pierdută, păcătuieşte printr-o carenţă profundă, teoretică, cât şi prin deficienţe de ordin metodologic, care rezultă din inadecuarea mijloacelor şi procedeelor moderne cu obiectul astrologiei propriu-zise.

Marea confuzie teoretică se referă la problema „influenţelor astrale“. Dacă, în realitate, există influenţe proprii ale corpurilor astrale, constând în câmpurile lor, în radiaţiile emise etc, acestea nu determină individualitatea umană. Deci, individul uman nu este influenţat în devenirea sa de aceste manifestări, care-şi au realitatea lor fizică. Teza „influxului astral“, respectiv influenţa fizicå directå a corpurilor cereşti asupra individului, prin câmpuri şi radiaţii, este una din erorile cele mai grosolane ale astrologiei moderne, oricât de  „ştiinţifică“ s-ar vrea ea.

Dacă se consideră că influenţele astrale reprezintă, simbolic, sinteza tuturor influenţelor cosmice care se exercită asupra individualităţii, ele trebuie concepute în virtutea corespondenţelor efective şi precise, întemeiate pe constituţia însăşi a macrocosmosului. În cazul acesta însă, influenţele aparţin unui ordin necorporal, subtil. Dar şi aşa, doar în aparenţă ele determină individul. În realitate, nu-l determină, ci-l exprimă, în virtutea armoniei care există necesarmente între individ şi mediul său. Fără acesta, individul n-ar putea så-şi realizeze posibilităţile, a căror dezvoltare constituie tocmai cursul existenţei sale. Este esenţială deci, înţelegerea naturii reale a raporturilor fiinţei cu mediul în care se împlineşte, se înfăptuieşte manifestarea ei individuală.
Adevărata determinare  nu vine din afară, ci din lăuntrul fiinţei însăşi, iar semne exterioare permit doar a o discerne, dându-i o expresie sensibilă, cel puţin, pentru cei care ştiu să le interpreteze corect.
Acesta este, de fapt, principiul tuturor aplicaţiilor „divinatorii“ ale ştiinţelor tradiţionale. Examinând „influenţele astrale“ dintr-un anumit moment, se poate ajunge – ca rezultat al interpretării lor prin corespondenţele care există – la în¡elegerea constituţiei individului născut în acel moment şi la prevederea evoluţiei sale viitoare. Dar asta  nu pentru că „influenţele astrale“ l-ar determina, ci pentru că ele îl exprimă.

2 thoughts on “Influențele astrale: ce sunt și cum ne afectează

  1. Nu pot si NU VREAU sa intzeleg aceasta pasiune a dumitale pentru… influentzele astrale pentru horoscop in general caci si ala-i dictat cam tot de catre …astre . Nu stiu pe unde am citit , despre o Regina a Frantei care , nici macar nu iesea din casa { Versailles in acest caz } inainte de -ai face cineva , nu ciocolata calda cat horoscopul si , cu toate acestea , a sfarsit in Piata Greve servita fiind c-o ” pastila ” , din celebra deja inventie a domnului de La Guillotine . Crezi ca Regina n-a tratat cu seriozitate predictiile astrale sau le-a tratat ca de obicei , asa cum trateaza in general tinerii si tinerele care , la 18-19 ani ajung sa conduca popoare sau ca… a uitat ca Venus era in conjunctie cu Marte ? Si inca o intrebare : inainte de-a spune ” Uneori, este necesar sa ramai singur pentru a dovedi ca ai dreptate ” crezi ca Vladimir Vladimirovici si-a consultat astrologul ? P.S. Inainte sa-ti stranesc furia , doresc sa-ti precizez faptul ca , al consider pe Putin Vladimir Vladimirovici unul dintre putzinii oameni politici ai lumii care , pot rivaliza oricand cu oricare dintre inaintasii lui in materie de politica , plus ca-i depasheste la orice ora pe contemporanii sai la acelasi capitol ! Merkel , Macron , Trump , Johnson doar niste … umbre vechi !

  2. La o intrebare a mea dintr-o postare anterioara spuneai ca …nu sti ce-i ARLUS . Sa te cred… sa nu te cred… Una peste alta , eu pot spune c-am crescut acolo mai ales ca , la un anume moment matusa mea , era un fel de bibliotecara p’acolo . Nu reusesc sa ma prind care-i treaba cu dumneata dar , nu-i timpul trecut ! Respect , chiar imi place cum scri { si pe blogu-ti si la Sputnik } desii de unele chestii , cum ar fi horoscoapele bunaoara…te-ai putea lipsi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *