TMK-ARTROM din Slatina și-a modernizat capacitățile de producție

Sursa: Vești din Rusia

Compania Metalurgică rusă de Țevi (TMK) a implementat o serie de proiecte de investiții pentru modernizarea instalațiilor de producție de la uzina TMK-ARTROM din Slatina.

În special, a fost reconstruit cuptorul circular cu baza rotativă, pentru încălzirea țaglelor de oțel în laminor. În plus, cuptorul a fost echipat cu o nouă unitate de ardere a gazelor, care reduce consumul de gaz cu 20%. De asemenea, a fost îmbunătățit sistemul de control automat. Soluțiile aplicate vor crește eficiența cuptorului.

Următorul proiect de modernizare a vizat instalarea unor mașini moderne de tăiere a țevilor, ceea ce a crescut productivitatea liniei finale de tăiere a capetelor țevilor. Două mașini fabricate în Germană și puse în funcțiune permit tăierea capetelor țevilor din flux, reducând astfel durata acestei operațiuni. Astăzi, linia finală a uzinei este capabilă să prelucreze țevi cu un diametru exterior de la 60 la 273,3 mm și cu o grosime a peretelui de la 4 la 60 mm.

În uzină, au fost, de asemenea, introduse îmbunătățiri în partea de ieșire a laminorului de poansonare de pe linia de laminat. Acest lucru va permite întreprinderii să producă țevi cu pereți groși de dimensiuni mai lungi, care au o cerere mare pe piață.
Aceste proiecte pentru modernizarea capacităților de producție ale TMK-ARTROM au fost finalizate într-o perioadă destul de scurtă (5 săptămâni), costul lor total fiind de 6 milioane de euro.

„Modernizarea efectuată este pe deplin în concordanță cu strategia noastră care vizează creșterea ponderii produselor premium și creșterea flexibilității în producția țevilor de oțel pentru sortiment industrial, a declarat Adrian Popescu, directorul general al TMK-ARTROM, șeful diviziei europene a companiei. Datorită investițiilor în echipamente și introducerii tehnologiilor avansate, TMK-ARTROM își consolidează poziția în nișa producătorilor de țevi premium”.

La ora actuală, producția Grupului TMK se comercializează cu succes în țările Uniunii Europene, dar și în USA, Canada, Rusia, Brazilia, Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Egipt, etc.

Foto 1: Director general al TMK-ARTROM Adrian Popescu/ Foto: Gazeta Oltului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *