Pleșu ne crede pe noi, românii, niște animale pe care UE încearcă să le domesticească

Text de-a dreptul jignitor la adresa tuturor românilor scris de nimeni altul decât de mult lăudatul și promovatul Andrei Pleșu, fost ministru al Culturii în timpul lui Ion Iliescu.

Georgiana Arsene

Rar mi-a fost dat să citesc un text atât de plin de venin și scârbă la adresa românilor cum este cel scris de Andrei Pleșu, căruia totul îi pute în țara asta, unde, ”oriunde te-ai afla, poți întâlni numeroase prilejuri de indispoziție”.

”La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de educație, nesimțirea, ilegalitatea, aproximația, mă rog, toată ornamentica “milenară” a țărișoarei ilustrează o tradiție durabilă.

Nu e vorba de accidente, de “din când în când”-uri tolerabile, inerente, compensate de un fundal general agreabil”, a scris Andrei Pleșu. plesu

În asemenea condiții, în care noi suntem asemănați cu tot ce poate fi mai rău, mai fetid, mai primitiv, salvarea vine de la Apus. Așa ne spune Pleșu, care arată ce eforturi depun NATO și UE să ne facă oameni și noi, ca niște îndărătnici, ca niște catâri, refuzăm ajutorul providențial.

De bordelurile de la Kogălniceanu nu spune nimic, însă…

”NATO încearcă să ne organizeze, UE încearcă să ne domesticească. Degeaba. Apa trece, pietrele rămân, avem șapte vieți în pieptul de aramă, românul nu piere. Nu moare și nu se transformă. Se adaptează. Se descurcă”, a scris Pleșu.

Paradoxal, dar, în asemenea condiții, până și CTP devine frecventabil… 

6 thoughts on “Pleșu ne crede pe noi, românii, niște animale pe care UE încearcă să le domesticească

  1. Pai si ai senzatia ca , CTP-ul este construit din alt material decat Plesu ??? Sau ai uitat acele emisiuni { de la B1 parca sau poate DIGI24 } pe care le-avea CTP in compania lui Plesu ? Singurul fapt care-i departajeaza este acela ca , CTP si-a vazut de treaba lui si n-a semnat nici o scrisoare de protest la adresa regimului lui Nici O Lae Ceausescu in vreme ce Plesu , a pus botu la vrajeala lui Liiceanu si… Fireste ca , dupa aia nu stia cum sa se mai faca PRES pentru a-i fi iertata fapta si atunci , a scris o alta scrisoare adresata lui Ceausescu direct . RAR MI-A FOST DAT SA VAD ATATA SLUGARNICIE DIN PARTEA UNUIA CE SE PRETINDEA CA FACAND PARTE DIN ELITA CULTURALA ROMANEASCA ! Nici macar din partea lui Zaharia Stancu , Dan Desliu , sau Adrian Paunescu , singurul lingator de labe prezidentiale de care-mi amintesc , si-mi amintesc bine , fiind doar , Corneliu Vadim Tudor adica , un bun prieten al lui Andrei Plesu . ” Paradoxal, dar, în asemenea condiții, până și CTP devine frecventabil… ” frecventabil de cine ? Dumneata chiar nu vezi draga Georgiana ca , in afara de aia de la DIGI24 altcineva , nu-l mai baga pe asta in seama ? O fi pe buna dreptate… P.S. In afara de astea , dumneata cum te simti ? N-ai probleme cu … pandemia ? Iti doresc oricum , sa ai parte de multa sanatate caci asta-i mai buna decat orice , Plesu sau CTP !

      1. Este foarte greu s a fie cineva ironic atunci cand este vorba despre CTP . Nu-i sti fatza ? Pai ce , daca vezi asa ceva iti mai arde de … ironii ?

  2. Sa nu uit : chiar santem niste vite pe care UE incearca sa le domesticeasca deci , dl. Plesu cam are dreptate desi , uita ca inca facea parte din Guvernul care-a aplicat pentru aderarea Romaniei la UE ! Deci , daca am devenit niste vite , asta ai este datorata si domnului Andrei Plesu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *