Convorbire telefonică între Putin și Trump: Ce au discutat cei doi șefi de stat


Vladimir Putin și Donald Trump și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu răspândirea COVID-19 și au discutat despre o posibilă cooperare între SUA și Rusia în combaterea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, au purtat astăzi o discuție telefonică în cadrul căreia au abordat inclusiv problema pandemiei de coronavirus, anunță serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat.

Potrivit administrației prezidențiale ruse, discuția a avut loc la inițiativa părții americane.
„Șefii celor două state și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu amploarea răspândirii coronavirusului în lume și s-au informat reciproc cu privire la măsurile adoptate în Rusia și SUA pentru combaterea acestei amenințări. Au fost abordată problema unei posibile cooperări mai strânse între cele două țări în această chestiune”, se arată în comunicat.

Totodată, în cadrul discuției au fost abordate problemele de pe piața petrolieră.

Astfel, cei doi lideri au convenit asupra demarării unor consultări între Ministerele Energiei ale celor două state în problema prețurilor mondiale la petrol.

“A avut loc un schimb de opinii în privința situației actuale de pe piața mondială a petrolului. S-a convenit asupra unor consultări ruso-americane la nivelul ministerelor de Energie”, anunță Kremlinul.

De asemenea, liderii au discutat și despre problemele curente în relațiile bilaterale și au convenit să mențină contactele la nivel personal.

SURSA: SPUTNIK

 

Vladimir Putin

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: