Convorbire telefonică între Putin și Trump: Ce au discutat cei doi șefi de stat

Vladimir Putin și Donald Trump și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu răspândirea COVID-19 și au discutat despre o posibilă cooperare între SUA și Rusia în combaterea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, au purtat astăzi o discuție telefonică în cadrul căreia au abordat inclusiv problema pandemiei de coronavirus, anunță serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat.

Potrivit administrației prezidențiale ruse, discuția a avut loc la inițiativa părții americane.
„Șefii celor două state și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu amploarea răspândirii coronavirusului în lume și s-au informat reciproc cu privire la măsurile adoptate în Rusia și SUA pentru combaterea acestei amenințări. Au fost abordată problema unei posibile cooperări mai strânse între cele două țări în această chestiune”, se arată în comunicat.

Totodată, în cadrul discuției au fost abordate problemele de pe piața petrolieră.

Astfel, cei doi lideri au convenit asupra demarării unor consultări între Ministerele Energiei ale celor două state în problema prețurilor mondiale la petrol.

“A avut loc un schimb de opinii în privința situației actuale de pe piața mondială a petrolului. S-a convenit asupra unor consultări ruso-americane la nivelul ministerelor de Energie”, anunță Kremlinul.

De asemenea, liderii au discutat și despre problemele curente în relațiile bilaterale și au convenit să mențină contactele la nivel personal.

SURSA: SPUTNIK

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *