Alba-neagra cu salariile personalului din învățământ

Încep prin a adresa tutuor o întrebare simplă: voi mai înțelegeți ceva, orice, din ce se petrece în țara asta?

Georgiana Arsene

Săptămâna care se încheie a stat sub semnul declarațiilor controversate privind salariile personalului din învățământ. Prima care a vorbit despre acest subiect – și care, de altfel, a și dat asigurări că nu se va umbla la drepturile salariale ale angajaților din învățământ nu vor fi diminate. Vedeți video de la minutul 12:26.

Joi, Premierul României, Ludovic Orban, a venit cu explicații suplimentare după ce, aseară, a vorbit despre noile măsuri pe care Guvernul vrea să le aplice sectorului bugetar, ce prevăd o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic.

Orban a revenit asupra declarației, mai ales că sindicatele din învățământ au reacționat la mesajul său. Liderul FSLI, SImion Hăncescu, a explicat că șomajul tehnic ar crea o mare instabilitate în învățământ. Amănunte despre ce i-a cerut premierului găsiți aici.

”De asemenea, în ceea ce priveşte profesorii, mai ales că este nevoie de o creştere a activităţii profesorilor pe final de an şi pentru pregătirea tuturor examenelor, nu se va aplica nici către cadrele didactice. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice”, a explicat Orban. Ministerul Educației va realiza cursuri de învățământ în ...

Acum întreb și eu: se vor diminua sau nu salariile profesorilor? Ori Orban a făcut aceste declarații pentru a evita ca dascălii să nu mai țțină cursuri online sau de teama unei revolte? Cert este că asta dovedește că, la cel mai înalte nivel, această criză i-a luat prin surprindere. Orban și Iohannis aveau alt scenariu, erau ocupați cu anticipatele și cu demonizarea pesede, în timp ce lumea se pregătea de criză.

Noi am fost ținuți ocupați, instigați unii contra altora. Ne-am lăsat prostiți și manipulați. Acum, tragem ponoasele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *