Vela, din elicopter, la cimitir

”Istoria este un pact între cei morți, cei vii și cei nenăscuți încă”- Edmund Burke.

Georgiana Arsene

În plină pandemie de coronavirus și de inflație de ordonanțe militare, care nu ne lasă să ne mai vizităm nici morții, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cunoscut drept omul cu geacă de piele care iese noaptea și ne spune ce NU mai avem voie să facem s-a gândit să ne arate el cum se poate fenta legea.

Așa că, dacă acum cimitirele sunt închise, deci nu s epoate intra, demnitarul s-a urcat în elicopter – sărakilor care n-aveți voi elicopter – și s-a dus în județul natal, Caraș Severin, pentru a depune o coroană de flori la mormântul unei preotese.

Luni, Vela a fost la Măureni, la mormântul asistentei și preotesei din comună. Femeia a murit zilele trecute, fiind acuzată o culpă medicală. După ce i s-a făcut testul de coronavirus, s-a stabilit că femeia nu era infectată.

Faptul că femeia nu era infectată cu COVID-19 îmi arată că în România se poate muri și de altceva, nu doar de COVID-19.

Acțiunea lui Vela ar fi rămas secretă, dar Facebook-ul l-a dat de gol. Anita Radics, fiica asistentei și preotesei Corina Radics, a scris pe Facebook despre vizita neașteptată a lui Marcel Vela.

Finalul postării Anitei Radics este unul mișcător. Femeia nu se gândește că mii de români nu au putut să aprindă o lumânare la mormintele celor trecuți în neființă din cauza ordonanțelor militare, ci îi mulțumește lui Vela pentru gestul său de a veni cu o coroană.

”Doresc să precizez, pentru toți prietenii noștri, că această vizită a domnului Ministru nu a fost programată și că nu are nici o conotație politică ci, mai întâi de toate, dumnealui a venit, iar noi l-am primit ca Om”, a scris Anita Radics.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, în aer liber şi natură

Alooooooo! Am ajuns să putem merge la cimitir doar dacă avem pile, cunoștințe și relații la cel mai înalt nivel?

Gestul lui Vela este sfidător până la cer. Și morții se cutremură de ceea ce se petrece!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *