Opa! Un ONG al lui Soros atacă pandemia și strategia de guvernare a României? Ce se pregătește?

Opa! Un ONG al lui Soros atacă pandemia și strategia de guvernare a României? Ce se pregătește?

Mai devreme, mi-au sărit ochii pe un articol din ”România curată” al cărui titlu -” Când vrei să securitizezi totul, o dai în bară grav, mai rău decât dacă nu ai fi securitizat” mi-a atras atenția în mod special.

Georgiana Arsene

Nu am fost și nu sunt de acord cu ideile propagate de ONG-urile lui George Soros. Însă nu pot să nu recunosc că, atunci când România Curată, proiect al Societății Academice din România, combate strategia de guvernare a României, acest lucru mă face să mă gândesc că este posibil să asistăm la o schimbare radicală a Strategiei de Apărare a Țării, cu puncte clare și orientată către un obiectiv precis.

La pra actuală, potrivit articolului menționat, Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019 menționează ”pandemiile” atunci când vorbește de mediul global de securitate (pct. 30), de riscuri la adresa securității naționale (p. 64), precum și la direcțiile de acțiune pentru ”Dimensiunea educaţională, de sănătate, socială şi demografică” a securității naționale (pct. 80).

În realitate, însă, potrivit autorului articolului, ”strategia noastră e o carte de povești care tratează toate problemele lumii, de la pandemii la războaie hibride și atacul marțienilor, puse acolo pe principiul ”lasă să fie, că nu știi când apare una”.

Concluzia este că acest lucru face imposibil ca statul să se pregătească serios de ceva anume. shake cu de toate face imposibil ca statul să se pregătească serios de ceva anume.

Mai exact, până și furtul unui telefon ajunge să fie o problemă de securitate națională.

Finalul este, însă, interesant, pentru că lasă mână liberă lui Klaus Iohannis, în calitate, evident, de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

”Abia aștept viitoarea strategie a Președintelui, care probabil va trata și riscul de infectare a românilor cu praful stelar trecut de stratosferă. Mare problemă de securitate națională!”, s emai arată în articolul menționat.

De ce apare acest material acum, când presa a vorbit deja despre abuzurile comise de regimul Iohannis?

Hotărârea prin care Parlamentul României a încuviințat, joi, 16 aprilie 2020 prelungirea stării de urgență, dar și impunerea unor prevederi menite să stopeze abuzurile comise de regimul Iohannis nu a fost deloc pe placul românilor săi.

”Cele mai importante articole adoptate de Parlamentul Romaniei privesc respectarea Drepturilor Omului. Aspect pe care, asa cum ne-a dovedit in ultimii ani, Iohannis nu pune mare pret, acesta erijandu-se in sustinatorul abuzatorilor si al institutiilor de forta.

Ceea ce inseamna ca suspendarea drepturilor omului nu se va mai produce prin ordonante militare date de ministrul de Interne Marcel Vela si aprobate de Ludovic Orban, ci prin Ordonante de Urgenta ale Guvernului, care apoi vor fi supuse votului in Parlament. Ceea ce inseamna ca cea mai legitima institutie, ne referim desigur la Parlament, va avea ultimul cuvant in ceea ce priveste posibilitatea restrangerii drepturilor omului.

De asemenea, foarte important, prin aceeasi hotarare, Parlamentul Romaniei a interzis Guvernului Orban sa suspende aplicarea Conventiei pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fudamentale. Adica fix ce a facut regimul Iohannis, pe ascuns, scrie luju.ro

În aceste condiții, la ce putem să ne așteptăm? Ce ni se pregătește? Suntem ținuți în case și sfătuiți să nu ne informăm decât din surse oficiale. Asta mă duce cu gândul la un alt articol citit azi în The Duran ce critică Partidul Comunist Chinez pentru că ar fi counicat doar ce îi convenea despre coronavirus. Ați ghicit, vorbim despre informații oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *