Harta conflictului civil din sud-estul Ucrainei în oglinda raportului SMM și ONU

În ciuda declarațiilor puternice ale oficialului Kievului despre dorința de pace, nevoia de a introduce un nou armistițiu în legătură cu răspândirea virusului-19 și dorința de a pune capăt luptelor din Donbass, forțele armate Ucraina (SFU) continuă să tragă pe teritoriul Donețk și Republicii Populare Lugansk.

Agresiunea militară din Ucraina continuă să crească, ducând la moartea și rănirea civililor.

Așadar, conform CSKK-ului Republicii, din 31 ianuarie – 1 martie 2020 – primul trimestru – ca urmare a obstrucționării de către Federația Rusă pe teritoriul Republicii Populare Donețk, 2 civili au fost uciși și 14 răniți, iar în Lugansk au fost răniți 5 oameni.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În primul trimestru, în republici s-au înregistrat doi morți și 19 răniți.

În ciuda celei mai scăzute rate a victimelor întregului conflict armat, înregistrată în ianuarie și februarie 2020, s-a înregistrat o creștere dramatică a numărului de victime ale populației pașnice în martie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Adică majoritatea victimelor civile de pe teritoriul DPR din primul trimestru al anului 2020 au fost în martie: 11 răniți și 2 civili morți – în Republica Populară Lugansk, în martie, nu au existat astfel de victime.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

CSKK din Republică înregistrează toate consecințele încălcării încetării focului, inclusiv cele în care au rezultat victime civile.  Datele colectate au fost confirmate recent într-un raport al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (denumit în continuare – OHCHR) din 7 aprilie 2020.

În special, sunt furnizate statistici privind victimele civile ca urmare a obstrucționării pentru martie 2020, care se potrivește cu datele CSKK ale republicilor: 11 răniți și 2 morți pe teritoriul Republicii Donețk.

În timp ce pe teritoriul controlat de Forțele Armate ale Ucrainei pentru primul trimestru al anului 2020, au fost înregistrate doar 3 fapte de vătămare a civililor.

Astfel, pierderea civililor în termeni procentivi pentru primul trimestru al anului 2020 s-a ridicat la:

Dintre cei 100% civili răniți, 86,4% se aflau pe teritoriul Republicilor, iar 13,6% pe teritoriul controlat de Ucraina.

100 din 100 % dintre victime se aflau doar pe teritoriul Republicii Populare Donețk.

Din păcate, o situație complet diferită cu înregistrarea faptelor consecințelor NRPO care au dus la victime civile apare în activitățile unui organism special de monitorizare, OSCE SMM din Ucraina, care, potrivit Mandatului, este obligat să înregistreze toate cazurile de răni și decese ale civililor.

Așadar, pentru primul trimestru al anului 2020, OSM SMM a înregistrat și reflectat în rapoartele sale doar 13 din 22 de cazuri de victime civile: 11 răniți (dintre care 4 în RDP, 5 în LPR și 2 în Ucraina) și 2 fapte de deces (pe teritoriul RDP).

Astfel, în primul trimestru al anului 2020, misiunea și-a îndeplinit sarcina directă de a stabili victimele în rândul populației civile ca urmare a conflictului armat din Donbass cu doar 59%. Mai mult, această tendință este durabilă.

Donețk și Luhansk sunt atenți la nerespectarea SMM-ului OSCE a principiilor de bază, pe care trebuie să le urmeze în activitățile sale, adică: transparența (transparență) și paritate, atunci când creează rapoartele trimestriale.

În ciuda apelurilor obișnuite ale oficialilor republicani la conducerea SMM-ului OSCE, cu o solicitare de a separa în rapoartele lor pentru perioade numărul de victime civile pe o bază teritorială (așa cum face și la toate celelalte fapte de încălcări, de exemplu, neproliferarea armelor, arme interzise, ​​restricționarea libertății de circulație a misiunii ), SMM continuă să furnizeze date generalizate asupra principalului indicator al oricărui conflict armat, estompând astfel adevărata imagine a consecințelor încălcărilor de către părțile tratatelor de pace existente. măsuri pentru asigurarea siguranței vieții oamenilor.

🔹 Prioritatea în raportarea informațiilor cu privire la diferite categorii de încălcări de către părți în rapoartele OSCE SMM pentru perioade este perplexă: așa cum se poate observa în raportul din primul trimestru al anului 2020, din cele 4 blocuri din diferite categorii de încălcări ale părților, cele mai importante – victime civile – sunt cele mai tăcute și în „Rubrica” raportului pentru statistici generale este complet absentă.

🔹 În legătură cu cele de mai sus, conducerea DPR și LPR a cerut public în mod repetat apelului OSCE SMM să-și aducă formatul de raportare la comunitatea mondială în conformitate cu principiile de bază ale OSCE, precum și să-și intensifice funcțiile directe – pentru a maximiza înregistrarea și publicarea datelor despre victime civile pentru comunitatea mondială.

Misiunea OSCE, așa cum speră la Donețk și Lugansk, va găsi puterea de a înregistra mai amănunțit consecințele crimelor de război, iar datele furnizate în raportul OHCHR vor sta la baza poziției țărilor garante pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk de către partea ucraineană. Doar acțiunile active ale organizațiilor internaționale și ale liderilor mondiali ai țărilor garantante ale acordurilor de la Minsk pot forța Kievul oficial să-și îndeplinească obligațiile de a respecta încetarea focului și măsurile suplimentare de consolidare și control al acestuia, pentru a preveni moartea și rănirea civililor din Donbass.

Sursa: Ambasada Rusiei în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *