Spuneați că Andronescu e Abramburica de la Educație? Dar de Moni ce părere aveți?

Spuneați că Andronescu e Abramburica de la Educație? Dar de Moni ce părere aveți?

Monica Anisie: Ministerul Educaţiei şi Cercetării dă asigurări tuturor elevilor, studenților, profesorilor și părinților că nu există nici o temere în ceea ce privește încheierea anului școlar și reluarea cursurilor.

Georgiana Arsene

Ministrul Educației și Cercetării declara, în data de 16 aprilie 2020, într-o emisiune de la Radio România Actualități că dă asigurări că se vor relua cursurile.

”Aș vrea să îi îndemn pe elevi să continue învăţarea, să se pregătească și cu încredere vom trece cu bine de examene, atunci când suntem în siguranță și vom reveni la școală”, a spus Anisie.

Nu mai reiau povestea cu scenariile pe care le avea MEC, e deja poveste lungă și cam fără cap și coadă. Cu alte cuvinte, Anisie a bălmăjit-o cât a putut, până când, azi, a ieșit Iohannis și a spus STOP JOC.

Adică gata cu promisiunile că, undeva, după 15 mai, există posibilitatea ca școlile și grădinițele să se redeschidă. Nici vorbă de așa ceva.

”În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri.

Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară.

Repet: grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”, a spus sec Iohannis.

Și atunci, MEC ar trebui să ne spună ce scenarii avea și de ce Anisie a ieșit și a dat asigurări că se vor redeschide școlile?

E clar, Moni de la MEC a reușit să abramburească lucrurile cu temeinicie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *