PARASUTIȘTII ATERIZEAZĂ ÎN ARCTICA

PARASUTIȘTII ATERIZEAZĂ ÎN ARCTICA

Pentru prima dată in istorie, duminică, 26 aprilie, trupele aeriene ruse au aterizat de la o altitudine de 10 km în Arctica – în arhipelagul Franz Josef Land din Oceanul Arctic. Au fost efectuate salturi din aeronavele de aviație ale transportului militar Il-76, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

„În timpul aterizării, echipamentele de aterizare la mare înălțime (sisteme de parașute în scopuri speciale, echipamente individuale de oxigen ale unui parașutist, echipamente de navigație, echipamente speciale și uniforme) au fost testate cu succes în condițiile extreme ale Arcticii”, se arata in comunicat.

Salturile au fost efectuate ca parte a exercițiilor tactice și speciale a Unitatii de recunoaștere a Forțelor Aeriene și personalul grupului tactic al Flotei de Nord. Conform scenariului de lupta, parasutistii ruși au identificat și distrus grupurile de sabotaj și recunoaștere inamice.

Evenimentul a fost dedicat celei de-a 75-a aniversări a victoriei în Marele Război Patriotic  (Al II-lea Razboi Mondial) și a 90-a aniversare a formării Forțelor Aeriene.

În noiembrie anul trecut, în Arctica au avut loc primele lansări de test ale rachetelor hipersonice „Dagger” și „Zircon”.

Sursa: revistaromaniamare.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *