Anisie nu se preocupă de soarta celor mulți și oropsiți

Anisie nu se preocupă de soarta celor mulți și oropsiți

Eu nu am văzut ca Monica Anisie să se preocupe de soarta celor mulți și oropsiți. Din turnul său de fildeș, Anisie nu vede durerile și lacrimile copiilor exploatați prin muncă, abuzați, bătuți, chinuiți, speriați că s-au născut într-o familie săracă în care se pare că nici Dumnezeu nu se mai uită…

Georgiana Arsene

De când a început nebunia, pardon, pandemia, starea de urgență, sistemul de educație a intrat în colaps. Nu că nu ar fi fost și până acum, dar nu era așa vizibil acest lucru.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Sursa foto: Ovidiu Zară

Ei bine, de când elevii și profesorii stau acasă, iar Monica Anisie a zis de cursurile online, a început problema cea mare. Fiindcă, surpriză, ce să vezi? Nu toți profesorii sau elevii aveau laptop sau tabletă.

Acest lucru, deși i s-a adus la cunoștință ministrului Educației și Cercetării, nu a contat nici cât negru sub unghie, Anisie mergând mai departe cu instruirea online și obligând profesorii să țină asemenea cursuri, iar elevii, să participe.

Că elevii i-au atras atenția că nu e bine ce face, din nou nu a contat. Disciplină, ce mama naibii!

Acum, MEC a cerut școlilor situația elevilor și profilor fără device-uri. O să ziceți: și ce e rău în asta?

Păi, nu am zis că e rău, ci că, în felul acesta, MEC face o mârlănie: primind situațiile centralizate, poate asupri cadrele didactice care nu țin cursuri online, din lipsa cunoștințelor – că doar nu credea cineva că la cursurile alea la care merg chiar învață ceva – sau a device-urilor.

În cazul elevilor apare o altă problemă: ce facem cu cei amărâți care nu au nici ce mânca, dar aparatură sofisticată? Ei rămân de căruță, analfabeți, condamnați din start la o viață de slugă, de mizerie, o viață în care singura lor șansă de supraviețuire va fi aceea de rob?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *