Șansa mea s-a numit DORADO SYSTEMS | Service IT Profesional Laptop-PC

Șansa mea s-a numit DORADO SYSTEMS | Service IT Profesional Laptop-PC

Ziua de ieri am început-o cu mulți nervi și apeluri telefonice. De ce? Aflați mai jos.

Georgiana Arsene

Fiind în prima linie atât online cât și offline, permanent în căutarea celor mai bune subiecte pentru voi, cititorii mei abonați în fiecare zi la tot ce este nou, interesant și atractiv, am reușit să stric efectiv laptopul.
Evident că nu puteam sta de-o parte să nu vă pot scrie, așa că am luat telefonul și am căutat un service rapid care să poata repune în funcțiune aparatul căruia i-au “sărit balamalele” la propriu.
Așadar, am găsit un tehnician IT care s-a oferit să își dedice aproximativ 3 ore pentru a reconstrui efectiv balamaua ruptă și a repune în funcțiune pe loc laptopul, fără a necesita înlocuirea balamalei și a capacului de display ce avea toate prinderile rupte și suruburile sărite o dată cu acestea.
Fapt ce în mod normal, ca procedură standard, cum a precizat și tehnicianul și care în condiții normale ar fi durat de la 2 la 5 zile pentru a fi comandate, aduse și montate pentru acest model de laptop, s-a realizat pe loc și am putut folosi în continuare laptopul fără probleme. Ba mai mult, s-au rezolvat și câteva “procese ce întârziau comenzile de execuție” ce i-a dat un boost de putere și o mai bună viteză de reacție la comenzile uzuale.
Astfel am întâlnit un seriviciu IT rapid și eficient, cu o mentalitate nouă, relaxată și pricepută, care, cu câteva proceduri ce țineau mai mult de mecanică fină și noțiuni simple de fizică aplicată au făcut ca laptopul meu să arate din nou întreg și funcțional.

In prima linie vom găsi oameni ce ajută alți oameni, modești, cu mai puțină inclinație spre profit și opulență și care înțeleg nevoia de a funcționa în condiții extraordinare precum cea prezenta.
Am fost, la rândul meu, foarte încântată de întamplarea mea de ieri, din care, la plecare nu știam nici 50% în ce măsură se va concretiza.
În cele câteva ore petrecute la service-ul IT, am asistat la “resurcitarea pacientului” si eram atenta la indicatiile viitoare de bună folosință și așa mai departe.. o zi plină de mister și noutate..
Așadar, dragilor, m-am decis să scriu acest articol în semn de apreciere a celor din prima linie IT cu care am intrat azi în contact.
Sevice-ul se numește DORADO SYSTEMS | Service IT Profesional Laptop-PC, l-am găsit rapid căutând pe Google de pe telefonul mobil și accesând site-ul doradosystems.ro la secțiunea Urgente IT, un site concret și la obiect, bine exemplificat și intuitiv, făcut să informeze și totodată să poată fi extrasă esența informațiilor prezentate.

Apelarea rapidă, răspunsurile primite pe cât de tehnice, dar spuse într-un mod liniștitor, având în vedere faptul că în fața mea priveam spre aspectul răvășitor al laptopului pe care nu speram să-l mai văd din nou întreg și, mai ales, în aceeași zi, a făcut ca experiența mea să fie plăcută, inedită și relaxantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *