Caracterul semnelor de FOC, AER, APĂ și PĂMÂNT (V)

Caracterul semnelor de FOC, AER, APĂ și PĂMÂNT (V)

Cum este fiecare zodie

Semnele zodiacale mai pot fi supuse și unei diviziuni quaternare – 12:4 –, ele grupându-se atunci în 4 triplicități (formațiuni de câte 3 semne zodiacale), care alcătuiesc 4 triunghiuri elementare: de Foc; de Aer; de Apă; de Pământ.

Toate corpurile sunt constituite din amestecul, în doze diferite din aceste elemente, împreună cu un al cincilea, care este primordial și care uneori este omis – Etherul. Substanțele naturale pământ, apă, aer, foc, ether nu fac excepție, dar în compoziția lor predomină unul din cele 5 elemente constitutive, motiv pentru care el a căpătat numele respectiv. Deci, nu trebuie înțeles că în compunerea corpurilor ar intra ether, foc, aer, apă, pământ, ca atare, ci niște principii elementare, constitutive care sunt doar denumite astfel, prin analogie cu substanțele respective. Fiecare element se raportează la o pereche de calități sensibile:

D. G. G.

Foc = cald + sec

Activitate, expansiune, căldură, entuziasm, autoritate, inițiativă; excitația e prevalentă; energie, rapiditate în decizie, dar și violență, impulsivitate, orgoliu. Sportiv, luptător, războinic, conducător. Predomină elanul vital;

Aer = cald + umed

Asimilare, inteligență, ingeniozitate, curiozitate, vivacitate mentală, diversificare, suplețe relațională, diplomație, dar și împrăștiere, superficialitate, oportunism, labilitate. Cercetător, inventator, orator, ziarist. Predomină mentalul.

Apă = rece+umed

Pasivitate, impresionabilitate, sensibilitate, senzualitate, instabilitate, inconstanță, imaginație, receptivitate, indulgență față de ceilalți, dar și neglijență, moliciune, fantasmagorie. Visător, poet, artist. Predomină inconștientul.

Pământ = rece+sec

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 1.jpg

Concentrare, fixitate, rigiditate, stabilitate, prudență, metodă; calm, simț practic, chibzuință calculată, dar și suspiciune față de ceilalți, materialism. Realizator pragmatic, gospodar, proprietar. Predomină conștientul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *