Triunghiul zodiilor de apă: Racul, Scorpionul și Peștii (VI)


Fiecare triunghi elementar cuprinde cele 3 quadruplicități descrise anterior, aici.

D. G. G.

Triunghiul de apă (feminin) – inconștientul

Reprezintă matricea primordială a oricărei forme de viață. Corespunde originii, copilăriei. Cele trei semne zodiacale sunt diferite niveluri ale inconștientului.

www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads...

Racul. Primordialitate care generează ființa, materia primă, originară, haosul cu toți germenii fecundității viitoare. Apa curgătoare. Inconștientul individului. Dominat de Lună, este semnul pasiv al țărănimii, al norodului, al gloatei, unde zace memoria ancestrală a gestului zilnic. Lunarul este proteiform (de la Proteu, fiul lui Neptun; avea darul de a lua tot felul de chipuri schimbătoare). Activitatea sa se mulează asupra obstacolului și-l absoarbe printr-o digestie înceată, dar neîncetată și reînnoită precum mareele. Repetiția acțiunii sale se pierde în monotonia zilnică. Apa, care poate lua toate formele posibile, pătrunde, îmbibă și dizolvă cu încetul orice.

Scorpionul. Apa stabilizată își oprește mișcarea. Apa adâncă, stătătoare, mâloasă. Inconștientul speciei umane; prin profunzimea și complexitatea sa, reprezintă tot ce se datorează speciei.

Peștii. Apa oceanică; inconștientul cosmic. Reprezintă tot ce nu e conștient privind viața universală, tot ce nu știe încă de participarea sa la ea.

Astrologie

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

3 comentarii Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: