Domnule Iohannis, o lăsați pe Monica Anisie să facă gesturi pesedisto-populiste?

Domnule Iohannis, o lăsați pe Monica Anisie să facă gesturi pesedisto-populiste?

Ministrul Educației și Cercetării a trimis unei fetițe din Vaslui o tabletăă ca să aibă cum să participe la cursurile online.

Georgiana Arsene

Aș fi spus că gestul demitarului este unul frumos și de suflet dacă nu am fi avut de-a face cu ministrul Educației și Cercetării, care, printr-un ordin, a obligat profsorii și elevii să participe la cursurile online. Nu a interesat-o atunci câți dintre elevi și profesori au laptopuri, tablete sau telefoane mobile inteligente.

Ministerul Educației a anunțat datele la care vor avea loc ...

Acum, însă, a raspuns personal la mesajul fetitei de clasa a saptea din Vaslui care i-a scris un mesaj emotionant primarului din localitate in care il roaga sa-i cumpere o tableta pentru a putea participa la cursuri, iar ulterior fetita sa i-l plateasca lunar din alocatia de la stat.

În urma acestui material apărut in presa, ieri dimineata, ministrul Monica Anisie a sunat-o pe mama fetitei si apoi a vorbit si cu fetita… In urma discutiei, ministrul i-a trimis o tableta + abonament platit pentru urmatorii doi ani,informează stireazilei.com.

Gestul Monicăi Anisie este unul strict populist și discriminatoriu față de miile de copii fără device-uri. Repet, uman,e un gest frumos și demn de apreciat dacă venea din partea unui necunoscut, a unui om oarecare.

Așa, însă, când însuși ministrul trimite o tabletă, nu doar că nu transmite nici un mesaj, dar, mai mult decât atât, demonstrează că MEC nu are, de fapt, strategii pentru dotarea elevilor cu tablete sau laptopuri.

La un asemenea nivel, de ministru, asemenea gesturi sunt jignitoare. Monica Anisie nu este Andreea Marin, ”Zâna” care aduce zâmbetul pe buze copiilor sărmani sau familiilor care vor să își vadă rudele plecate de mulți ani peste hotare.

Președintele României, Klaus Iohannis, în calitate de cadru didactic și fost inspector școlar general, ar trebui să sancționeze aceste derapaje. Educația este pentru toți.

România are mulți copii amărâți. Cu un cadou nu se face primăvară, problema în sine nu este rezolvată.

Doamnă ministru Anisie, domnule președinte Iohannis, implementați soluții concrete pentru ieșirea din impas! Cusiguranță se pot găsi bani pentru dotarea elevilor și profesorilor cu device-uri1 Este nevoie de ceva mai multă bunăvoință!

Sau… domnule președinte, sunteți de acord cu gesturile pesedisto-populiste ale Monicăi Anisie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *