75 de ani de la Marea Victorie. Discursul susținut de Vladimir Putin la ceremonia de depunere a florilor de la mormântul soldatului necunoscut(VIDEO)

75 de ani de la Marea Victorie. Discursul susținut de Vladimir Putin la ceremonia de depunere a florilor de la mormântul soldatului necunoscut(VIDEO)

În acest an se împlinesc 75 de ani de la Marea Victorie din Marele Război pentru Apărarea Patriei. Evenimentul este sărbătoriet în data de 9 mai.

Georgiana Arsene

La cea de-a 75-a aniversare a victoriei în Marele Război Patriotic, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la mormântul soldatului Necunoscut din Grădina Alexander.

Ceremonia de la pomenire s-a încheiat cu un marș al gărzii de onoare și o trupă militară.

Președintele a depus flori și la obeliscurile orașelor eroine și monumentul care onorează orașele gloriei militare.

În urma ceremoniei desfășurate în Piața Ivanovskaya Kremlinului Moscova, Vladimir Putin a urmărit un zbor care marchează aniversarea a 75 de ani de la victorie.

De asemenea, Vladimir Putin i-a ordonat ministrului apărării Serghei Șoigu să transmită cuvintele sale de apreciere personalului aerian și serviciilor terestre ale Ministerului rus al Apărării care a efectuat și sprijinit zborul deasupra Moscovei și altor orașe rusești de Ziua Victoriei.

Vladimir Putin i-a felicitat pe veterani și pe toți rușii de Ziua Victoriei.

Discursul susținut de Vladimir Putin la ceremonia de depunere a florilor de la mormântul soldatului necunoscut

Președintele Rusiei Vladimir Putin: Dragi cetățeni ai Rusiei, veterani, prieteni,

Din toată inima, vă salut de Ziua Victoriei.

Această zi este cea mai importantă și mai prețuită sărbătoare a noastră, pe care o sărbătorim solemn în întreaga națiune, cu toții împreună.

Ziua Victoriei va avea întotdeauna o semnificație spirituală și morală extraordinară și va fi o dată sacră pentru noi.

Este amintirea și mândria noastră, istoria țării noastre și a fiecărei familii. Este o parte din sufletele noastre, transmisă nouă de părinții și bunicii noștri.

Astăzi simțim cu tărie magnitudinea destinului lor, așa cum ne amintim de cei care nu mai sunt cu noi și ne uităm cu drag la fotografiile lor din ani diferiți. Le dorim o viață lungă veteranilor noștri și ne înclinăm în fața glorioasei generații de învingători.

Au făcut atât de multe pentru patria noastră, încât este imposibil de măsurat sau rambursat. Ne-au salvat țara și generațiile viitoare; au eliberat Europa, au protejat pacea, au restaurat orașele și satele și au obținut un succes enorm.

Aducem omagiu și onorăm la nesfârșit eroismul monumental și altruist al poporului sovietic, oameni de etnii diferite care au stat umăr la umăr unii cu alții în luptă și pe frontul de acasă. Curajul, unitatea, noblețea și voința lor cu adevărat sunt eterne.

Prieteni,

Locul ăsta de lângă Zidul Kremlinului este sacru pentru noi toți. Flacăra veșnică arde aici noapte și zi, în semn de omagiu adus celor căzuți în timpul Marelui Război Patriotic. Aici se află Soldatul Necunoscut. Venim aici pentru a-i prezenta omagiile noastre, precum și tuturor apărătorilor patriei noastre.

Aducem un omagiu eroilor aflați în gropi comune necunoscute lângă Moscova și Smolensk, Stalingrad și Kursk, Sevastopol și Minsk, Kiev și Riga, Berlin și Viena, la înălțimile Pulkovo și pe malurile Nevei, Dunării, Vistula și Oder.

Milioane dintre cei căzuți nu au trăit să vadă victoria la care visau, crezând că vor învinge asupra dușmanului și se vor întoarce acasă. Pentru asta au luptat până la ultima suflare. Și-au sacrificat viața pentru ca noi, copiii și nepoții noștri, și cei care încă nu s-au născut să trăim într-o lume salvată și păstrată de soldatul sovietic.

Plecăm capetele în semn de omagiu celor care nu s-au întors din război, comemorând fiii, fiicele, tații, mamele, străbunicii, soții, frații și surorile, camarazii de arme, rudele și prietenii.

Să păstrăm un minut de reculegere.

Prieteni,

Marele Război Patriotic s-a încheiat acum 75 de ani. Vom sărbători această aniversare așa cum se cuvine și la scară largă, așa cum facem întotdeauna, deoarece aceasta este datoria pe care o avem față de cei care au obținut victoria prin sacrificiu.

Vom avea parada principală în Piața Roșie și Regimentul Nemuritor al Poporului pentru a ne arăta recunoștința și legăturile incasabile și vii de rudenie care leagă generațiile.

Veteranii noștri au luptat pe viață și împotriva morții, iar noi vom încerca mereu să ne ridicăm la înălțimea spiritului lor de unanimitate și rezistență.

Suntem uniți de memoria, speranțele și aspirațiile noastre comune, precum și de simțul responsabilității comune pentru prezent și viitor.

Știm și credem cu tărie că atunci când stăm împreună, suntem invincibili.

Felicitări tuturor cu ocazia acestei sărbători.

La mulți ani de Ziua Victoriei!

Ura!

Sursa: Ambasada Federației Ruse la București

One thought on “75 de ani de la Marea Victorie. Discursul susținut de Vladimir Putin la ceremonia de depunere a florilor de la mormântul soldatului necunoscut(VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *