”Eu sunt o admiratoare de-a Elenei Udrea”, varianta Monica Anisie?

”Eu sunt o admiratoare de-a Elenei Udrea”, varianta Monica Anisie?

Mesajul anonim al unei profesoare, redat de presă,care lăuda prestația ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, m-a dus cu gândul la admiratoarea anonimă a Elenei Udrea.

Georgiana Arsene

Pentru o bună înțelegere a comparației, redau, mai jos, pasaje din mesajul profesoarei.

Când Monica Anisie a spus ‘obligativitate online’, s-a referit la liceele de elită ale Bucureștiului. Anisie pleacă din școală. Cunoaște profesorii foarte bine. Îi cunoaște. Știe că unii dintre ei vin după meditații la școală. Știe că nu mai au chef!

‘Marele liceu’ nu are elită. Are niște elevi meditați și puțini profesori care se duc la ore la timp.

Profesori buni și elevi buni sunt peste tot. Apreciez obligativitatea lui Anisie. Profesorii care nu se duceau la ore la timp sau cei obosiți după meditații sunt acum în online!

Până una, alta Anisie a făcut ceva. A pus unele putori la treabă! Așa că respect… măcar în ‘marile licee’. A început cu ‘Elita’! Așa că până una, alta bravo, Monia Anisie!” Mesajul integral, aici.

Acest mesaj mi-a amintit de Elena Udrea și de ”admiratoarea” ei.

În data de 11 decembrie 2011, antena3.ro informa că Elena Udrea este în spatele mesajelor laudative care au apărut pe site-ul ziarului Jurnalul Naţional, după un articol în care era acuzată că oferă contracte preferenţiale.

Elena Udrea: "Dumnezeu a făcut o minune şi sunt acasă"

Acum, ministrul Educației Naționale, Monica Anisie se află într-un moment critic nu doar din punct de vedere al popularității – în definitiv, nu asta e menirea unui demnitar al statului român, să fie popular – ci, mai ales, din punct de vedere al încrederii din partea oamenilor din sistemul de învățământ, al părinților și elevilor.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă faptul că Anisie nu a prezentat niciodată cele 3 scenarii espre care a tot spus că le pregătește Ministerul Educației și Cercetării.

Este vorba despre trei scenarii diferite de ieșire din situația de urgență, scenarii pe care nu le-a putut prezenta niciodată publicului spre dezbatere, sau măcar spre informare.

Mai mult, Anisie a dovedit că deciziile se iau direct la Cotroceni, după ce, în fiecare ieșire publică, bâjbâia atunci când era vora să se pronunțe asupra reluării cursurilor în acest an școlar.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în 27 aprilie 2020, că s-a luat decizia ca școlile și grădinițele să nu fie deschise până în toamnă. Elevii vor învăța online, iar anul școlar va fi finalizat pe baza notelor obținute până acum. De asemenea, examenele finale vor fi susținute de elevi, respectându-se normele de distanțare socială.

Nu spun că Monica Anisie a recurs la un asemenea gest penibil ca strategie de imagine. Ar însemna că își trage singură gloanțe în picioare. Spun doar că se aseamănă foarte mult cele 2 situații. Atât…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *