Pentru acești elevi, anul școlar nu există.Daniel Caraivan, explicații

Pentru acești elevi, anul școlar nu există.Daniel Caraivan, explicații

Cunoscutul activist de drepturile omului și, totodată, președinte al Asociației DANROM,a arătat care este situația în care se află elevii romi la momentul de față, când școala s-a mutat în online.

Georgiana Arsene

Daniel Caraivan a explicat, pentru În prima linie, care sunt principalele dureri ale comunităților de romi, puși dintr-o dată în fața situației de a face, ca toată lumea, școală online.

Georgiana Arsene: Cum se descurcă, în această perioadă, copiii romi cu învățarea online?

Pauze la ore diferite pentru ca elevii romi să nu interacționeze ...

Daniel Caraivan: Este un an compromis din punct de vedere educațional, este evident că această situație – Pandemia Covid 19 – a prins pe toată lumea nepregătită. Accesul copiilor romi la educația online este limitat și aceasta nu ar fi prima problemă, ne gândim foarte serios cum vor finaliza acești copii anul școlar, o parte din ei au situația la învățătură incertă (ex. Corigențe sau note mici), în mare parte dintre ei riscă să rămână repetenți, dacă luăm în calcul multiplele situații de tratament diferențiat dovedite de multe ori (ex. „Fenomenul Brăila”), anul acesta ne putem aștepta la un număr mai mare de copii repetenți. Din discuțiile pe care le-am avut cu o serie de părinți din țară, ai căror copii au acces la educația online, aceștia spun că nivelul de absorbţie a informaților în online este redus, copiii nu înțeleg și nu asimilează informațiile așa cum o făceau la clasă.

Georgiana Arsene: Au laptopuri, tablete etc?

Este posibil ca imaginea să conţină: Daniel Caraivan, ochelari de vedere şi barbă

Daniel Caraivan: Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi, arată datele unui raport realizat de Organizația Salvați Copiii, împreună cu Avocatul Poporului. Numai dacă se pleacă de la aceste date, realizăm că accesul copiilor romi care se află în stagiu de sărăcie extremă nu au acces la internet sau tabletă, pentru ei învățământul anul acesta nu există. Dacă vorbim despre copiii din comunitățile defavorizate, ghetoizate, fără acces la infrastructură (apă, curent electric, etc.), ei sunt primele victime ale lipsei de educație în această perioadă.

Georgiana Arsene: Ce face Ministerul Educației pentru acești copii?

Daniel Caraivan: Anul acesta școlar, din punctul meu de vedere, este compromis. Ministerul Educației și-a luat angajamentul că pentru anul școlar viitor, toți copiii vor avea acces la educație online – tabletă și cartelă cu internet, greu de crezut că acest lucru poate fi îndeplinit până în luna septembrie.

One thought on “Pentru acești elevi, anul școlar nu există.Daniel Caraivan, explicații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *