Venezuela va denunța Consiliului de Securitate al ONU și Mnoal incursiunea ilegală a grupurilor de mercenari

Venezuela va denunța Consiliului de Securitate al ONU și Mnoal incursiunea ilegală a grupurilor de mercenari

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă internaționale, că va fi pregătită o plângere puternică cu privire la evenimentele recente legate de incursiunea ilegală a grupurilor de mercenari finanțate de Statele Unite, care urmează să fie prezentate Consiliului din Securitatea ONU și tuturor membrilor Mișcării Nealineate (Mnoal).

Sursa http://mppre.gob.ve/2020/05/06/venezuela-denunciara-consejo-seguridad-onu-mnoal-incursion-de-grupos-mercenarios/

Pronunțarea a fost făcută în videoconferință cu prezența corpului diplomatic acreditat la Caracas și a ambasadorilor și consulilor venezueleni în lume.

„Vom merge la Consiliul de Securitate al ONU, am dat instrucțiuni directe Ministrului de Externe Jorge Arreaza și Ambasadorului Samuel Moncada (…) Pentru ca toate acestea să aducă forța juridică protecției internaționale pentru Venezuela.”

Șeful statului a profitat de ocazie să facă apel la toți liderii politici ai partidelor de opoziție.

„Acesta este drumul pe care il doriți, cu grupuri de mercenari,  invazii și ocuparea țării? (…) Vom lua decizii și vom da un mesaj clar de pace lumii, să facem un acord umanitar pentru a salva Venezuela de pandemie”.

În cadrul conferinței de presă internaționale, Președintele a mai raportat că vor fi înregistrate o serie de rapoarte cu videoclipurile și contractele de probe ale incursiunii armate ilegale, care vor fi atașate la procesul intentat pe 13 februarie la Curtea Penală Internațională (CPI).

Confesiunile video ale lui Luke Denman și ale unui alt mercenar dovedesc legături între SUA și Columbia si invazia eșuată

Sursa http://mppre.gob.ve/2020/05/07/confesiones-luke-denman-mercenario-prueban-nexos-eeuu-colombia/

Președintele Republicii Bolivariene din Venezuela, Nicolás Maduro, a prezentat, miercuri, un set de elemente probatorii cu privire la tentativa recentă de incursiune în națiune și a acuzat din nou guvernele Statelor Unite, prin intermediul DEA și al Columbiei fiind coautori ai operației eșuate.

La o conferință de presă internațională prin videoconferință, la care au fost convocați și corpul diplomatic acreditat din țară și reprezentanța venezueleana în străinătate, președintele a arătat mărturisirile a doi mercenari, unul dintre ei din America de Nord, care confirmă legăturile de la Casa Albă și Casa din Nariño cu invazia esuată.

Luke Alexander Denman a fost în Marina SUA timp de cinci ani și a primit, printre alte antrenamente, cursuri de apă adâncă, care includ nave de scufundare și infiltrare. El a fost reținut în largul coastei statului Aragua împreună cu un alt american, Airan Seth Barry și alți mercenari implicați în așa-numita „Operațiune Gedeon”.

În mărturia sa, el a confirmat că Jordan Goudreau, care a revendicat imediat responsabilitatea operației, a fost comandat de președintele Donald Trump și a demonstrat, de asemenea, implicarea factorilor americani în lagărele de instruire din Columbia.

Instrucțiunea pe care a primit-o de la Goudreau „a fost să întâlnească un grup de venezuelani în Columbia, să-i antreneze, să meargă cu ei la Caracas și să asigure un aeroport” pentru a garanta răpirea președintelui Nicolás Maduro și să-l ducă în Statele Unite.

VIDEO – Mărturisirea teroristului Luke Denman despre implicarea sa în Operațiunea Gideon:

Legăturile DEA au fost confirmate de José Alberto Socorro Hernández, alias „Pepero”, care ar fi responsabil de livrarea materialului de război mercenarilor după ce a aterizat în orașul de coastă Macuto, statul La Guaira, la aproximativ 22 de kilometri de Caracas .

În mărturisirea sa, care de asemenea a fost arătată de președintele Nicolás Maduro, el a dezvăluit că Orlando Laufer, un agent DEA, l-a instruit să „creeze haos în diverse zone populare din Caracas, o presupusă confruntare între bande fără victime pentru a susține distragerea tuturor forțelor de poliție ale statului […] și să poată atinge cu succes obiectivele pe care le-am stabilit cu grupurile paramilitare care urmau să aterizeze în La Guaira ”.

VIDEO – Mărturisirea lui José Alberto Socorro Hernández (alias Pepero):

Autoritățile venezueleene au prins, pe 3 mai, o încercare de debarcare a grupurilor de mercenari pe coastele statului La Guaira, care intenționau să efectueze acțiuni teroriste împotriva autorităților statului venezuelean și împotriva păcii Republicii. În zilele următoare, alte persoane implicate au fost capturate în orașele de coastă din centrul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *