Anisie adună mere cu pere și-i dă prune. Cum motivează negocierea notelor

Anisie adună mere cu pere și-i dă prune. Cum motivează negocierea notelor

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a explicat 🙂 într-un interviu ce înseamnă, de fapt, punerea în catalog a notelor onținute la școala online doar cu acordul părinților.

Georgiana Arsene

După ce a bâjbâit zile în șir explicând cum am putea reveni la școală după 15 mai – elan retezat ferm de Iohannis care a zis că adio școală fizică anul ăsta, cu excepții bla, bla – Monica Anisie nu se lasă și ne explică ea, de la înălțimea funcției deținute, că negocierea treerii notelor în catalog nu e ceva nou.

Și motivează prin aceea că notele de la simulările examenelor naționale se treceau în catalog numai cu acordul scris al elevului sau părintelui.

Eu înțeleg multe, inclusiv că e o peroadă grea și o sitoațe dificilă, numai că demnitarul adună mere cu pere și obține prune.

Nu poate fi comparată situația simulărilor cu învățarea online. Nu are sens, în primul rând și, în al doilea rând, simulările sunt doar pentru cei care termină un ciclu de învățământ.

Acele prevederi din instrucțiuni sunt de fapt și în acord cu procedura pe care noi o aveam pentru simulările de la examenele naționale. Acolo, pentru a-și trece nota în catalog, un elev trebuia să-și dea acordul, și acordul era chiar scris. Nu puteam eu, ca profesor de română, după ce susținea simularea, să îi trec nota în catalog decât cu acordul elevului. Deci această procedură a existat și înainte, nu numai acum. Acum este vorba despre o evaluare pe care profesorul poate să o facă pentru întreaga activitate din această perioadă, o evaluare pe care să o facă elevului pentru întreaga activitate desfășurată online”, a explicat Anisie, pentru scoala9.ro

Concluzia? Hm… mai bine nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *