Gata, s-a terminat răbdarea, dragi mămici? Mai jigniți profesorii?

Gata, s-a terminat răbdarea, dragi mămici? Mai jigniți profesorii?

În dimineața asta mi-a sărit în ochi un articol în care mama unei eleve se plângea că nu mai rezistă cu școala online – ea nefiind cadru didatic și având UN copil – și că vrea vacanță.

Georgiana Arsene

Am avut un moment de satisfacție: iată că roata se învârte, după n mesaje în care cigteam cum părinții – nu toți – sar la gâtul profesorilor. Cum unele mămici își puneau poalele în cap crezând că așa arată ele cât de implicate sunt în viața copilului și cât se pricep la învățământ.

Elevii sau parintii au dreptul de a contesta notele - noul ...

Mai mult, sunt acele mămici care urlă la bietul profesor că nu are grijă de 35 de elevi – în același timp, să ne înțelegem și că odrasla sa a venit acasă cu orgoliul rănit. Totul, evident, din vina profesorului care în loc să fie ca un girofar își focusase atenția asupra altor copii.

Ei bine, revenind la ce vă spuneam la început, o mămică spune că trece printr-un calvar de când a început școala online. Femeia are o fetiță în clasa pregătitoare – da, acea clasă în care mămicile le știu pe toate, sunt informate de la alte școli, știu ce fac învățătoarele și, evident, cea de la clasa copilului lor nu poate mare lucru, fapt care le face pe primele să ia foc la fiecare ședință cu părinții și în discuțiile de pe grupul clasei.

”M-am săturat de școala online! Școala online este o tâmpenie. Pentru că profesorii, pe ZOOM, de fapt, verifică ce facem noi cu ei acasă… Și ei sunt mici, trebuie supravegheați… Și cine are timp sa stea atât cu ei?! Au patru pagini din manual, plus alte fișe zilnic. Au și de ascultat materiale audio și video… Eu una nu mai pot cu școala online… să vina vacanța!”, a povestit mama unei fetițe de șapte ani.

Mai mult decât atât, profesorii le cer părinților să-și filmeze copiii și să trimită filmulețe cu aceștia spunând poezii pe un grup de WhatsApp, lucru destul de stresant pentru micuții care s-au săturat să fie filmați non-stop.

”Sper să terminăm odată! Fetița nu mai suportă nici ea să tot fie filmată de la o vreme. La început ea voia să facem filmulețe. Acum nu mai vrea, nu mai poate!”, a mai povestit mămica potrivit dcnews.ro.

Mămicilor din lumea întreagă – ei, nu chiar, exagerez – voi demonstrați, prin aceste mesaje că nu puteți face față acasă unui singur copil. Unul singur!!!!!!!

Poate dă Dumnezeu și veți avea mai multă înțelegere pentru cadrele didactice, nevoite să aibă grijă și să învețe 30 și ceva de copii într-o oră. În același timp.

Dar nu cred că se va întâmpla asta… Iar mesajul mămicii arată clar că școala e de vină. Și învățătoarea. Din păcate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *