Nu a mai suportat! Învățător, către miniștrii României: ”Ați distrus țara, economia și învățământul! Ați distrus totul, penalilor!”

Nu a mai suportat! Învățător, către miniștrii României: ”Ați distrus țara, economia și învățământul! Ați distrus totul, penalilor!”

Marian Hotca, învățătorul maramureșean, cunoscut pentru postările sale de pe Facebook în care spune fără ocolișuri tot ce crede despre sistemul de educație din România, atrage atenția că situația este una extrem de gravă.

Georgiana Arsene

În opinia lui Marian Hotca, actualii miniștri se cred ”semidivinități naționale”.

”Am impresia că miniștrii actuali se cred semidivinități naționale la felul cum se comportă și cum se tot laudă ori de câte ori ies în spațiul public! Cu ce vă lăudați? Cu nimic! Ați distrus țara, economia și învățământul! Ați distrus totul, penalilor!
Vă mai reamintesc etimologia cuvântului „ministru”, că poate îți băga la cap un pic de limba latină!
Etimologic vorbind, cuvântul „ministru” provine din substantivul latinesc „minister,-tri” (declinarea a II-a masculină) și înseamnă „slujitor”, „sclav”, „de casă”. Având în vedere sensurile evidențiate, un ministru ar trebui să fie un slujbaș al poporului, o unealtă care să faciliteze bunul mers al lucrurilor într-o țară, un om cumpătat care știe să se ofere pe sine ca exemplu de moralitate, nu un ins corupt și infatuat care se îmbogățește peste noapte și care profită de această funcție îmbogățindu-se sau propulsându-și familia ori cunoscuții în diverse funcții înalte!
Din familia lexicală a cuvântului „minister,-tri” mai fac parte și cuvintele următoare: „ministerium,-ii” (declinarea a II-a neutră) – slujbă, treabă; „ministra,-ae” (declinarea I, feminină) – slujitoare; „ministrator,-oris” (adjectiv) – slujitor; „ministratirix, -icis” (s. f) – ajutoare; „ministro,-are,-avi,-atum” (verb de conjugarea I) – a servi, a sluji, a oferi, a îndeplini.
Așadar, se poate observa că toate aceste cuvinte confirmă ideea de slujitor, slujbaș sau orice individ care face treabă într-o anumită patrie și nu doarme în papucii statului, nu minte, nu fură și are toate țiglele pe mansardă!”, le-a transmis dascălul guvernanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *