Profesorii, cocoșați de MEC! Obligați să facă și voluntariat!

Profesorii, cocoșați de MEC! Obligați să facă și voluntariat!

Cadrele didactice din România mai au câteva atribuții obligatorii în fișa postului.

Georgiana Arsene

După ce că profesorii s-au trezit, peste noapte, că trebuie să facă – așa cum știu, cum pot și cu ce pot – lecții online, ei bine, mințile luminate din Ministerul Educației și Cercetării s-au gândit să mai cocoșeze dascălii.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial noua fișa-cadru a postului pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar. Noile atribuții prevăd obligații ce țin de învățarea-predarea și evaluarea elevilor în mediul online.

Astfel cadrele didactice au primit atribuții obligatorii prin fișa postului în privința proiectării lecțiilor online, a construirii unor instrumente de evaluare aplicabile online, scrie edupedu.ro.

Suplimentar, în afară de modificările care țin de activitatea didactică online, noua fișă a postului introduce și sarcina profesorului de a organizarea și desfășura activități prin participare la acțiuni de voluntariat, precum și aceea de a se implica în prevenirea și combaterea violenței și bullyingului în mediul școlar și/sau în mediul online, scrie sursa citată.

Și acum să privim încă o dată modificările: profesorii vor fi obligați să participe la activități de voluntariat, orice ar însemna asta. Că trebuie să colecteze plastic, că trebuie să măture curțile elevilor dacă MEC a cerut, dascălii trebuie să se execute.

Credeți că se vor revolta? Hm… cel mult, poate la o cafea și o țigară. În rest, se vor ruga Domnului să le dea putere de muncă și rezistență psihică să poată duce totul în cârcă.

Și încă un lucru: aceste măsuri ar trebui să ne facă să ne gândim că, din septembrie, se va face tot școală online?

One thought on “Profesorii, cocoșați de MEC! Obligați să facă și voluntariat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *