Profesorii, cocoșați de MEC! Obligați să facă și voluntariat!


Cadrele didactice din România mai au câteva atribuții obligatorii în fișa postului.

Georgiana Arsene

După ce că profesorii s-au trezit, peste noapte, că trebuie să facă – așa cum știu, cum pot și cu ce pot – lecții online, ei bine, mințile luminate din Ministerul Educației și Cercetării s-au gândit să mai cocoșeze dascălii.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial noua fișa-cadru a postului pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar. Noile atribuții prevăd obligații ce țin de învățarea-predarea și evaluarea elevilor în mediul online.

Astfel cadrele didactice au primit atribuții obligatorii prin fișa postului în privința proiectării lecțiilor online, a construirii unor instrumente de evaluare aplicabile online, scrie edupedu.ro.

Suplimentar, în afară de modificările care țin de activitatea didactică online, noua fișă a postului introduce și sarcina profesorului de a organizarea și desfășura activități prin participare la acțiuni de voluntariat, precum și aceea de a se implica în prevenirea și combaterea violenței și bullyingului în mediul școlar și/sau în mediul online, scrie sursa citată.

Și acum să privim încă o dată modificările: profesorii vor fi obligați să participe la activități de voluntariat, orice ar însemna asta. Că trebuie să colecteze plastic, că trebuie să măture curțile elevilor dacă MEC a cerut, dascălii trebuie să se execute.

Credeți că se vor revolta? Hm… cel mult, poate la o cafea și o țigară. În rest, se vor ruga Domnului să le dea putere de muncă și rezistență psihică să poată duce totul în cârcă.

Și încă un lucru: aceste măsuri ar trebui să ne facă să ne gândim că, din septembrie, se va face tot școală online?

Educaţie Educaţie/Învăţământ

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

1 comentariu Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: