Nativii Gemeni – trăsături de caracter, cum sunt în iubire

Nativii Gemeni – trăsături de caracter, cum sunt în iubire

După primele 2 semne zodiacale dominate de elanul vital, o dată cu Gemenii, mentalul devine determinant în ansamblul individualității.

D. G. G.

Nativul tinde spre comunicare și spre schimbul de idei. Manifestă curiozitate, mobilitate intelectuală, deschidere către lume, având o reală sete de cunoaștere. Voința de a ști este extrem de trează și multilateral interesată.

Cerebral, se distanțează față de afecte și emoții, dar și față de sine. Ascendentul în Gemeni indică un temperament sanguin, spirit întreprinzător, neliniștit – nestatornic, depinzând, însă, de stimulente. Activitate neobosită, predispoziție la împrăștiere din dorința de comunicare prin contacte multiplicate excesiv.

Incapacitatea de a se concentra mai profund asupra a ceva, din frica de a se plictisi, fugind de singurătate, generată de orientarea unilaterală spre exterior, spre lumea înconjurătoare, necordându-și răgazul de a lăsa lucrurile să crească și să rodească în el.

Luna în Gemeni denotă tendința de a-și rezolva toate problemele/conflictele doar din perspectivă rațională. Minții fiindu-i deschise atât de multe posibilități de cugetare, nativul nu ia nimic în serios, crezând că va găsi mereu o cale de ieșire.

Superficialitatea este întreținută de sentimentul unei superiorități abile și a unei ușurătăți senine. Devenit un sceptic zeflemitor, crede – în superioritatea sa aparentă – că judecata, rațiunea sunt singurele criterii suficiente pentru a explica ”totul”.

Prin dubiul ”ironic”, toate lucrurile mai complexe vor fi respinse și minimalizate, pentru el neexistând nimic inexplicabil. Fără a avea un punct de vedere personal, va abuza de inteligența sa, banalizându-se și sărăcind la nivel spiritual.

Soarele în Gemeni îl face să încline spre gândirea teoretică, abstractă, ce este mai suplă, fiind stimulat să înregistreze multitudinea aspectelor diferitelor posibilități cognitive, în raport cu diversitatea punctelor de vedere, fără să se oprească la vreuna din ele.  

Limbajul este mediul său preferat, având talent pentru învățarea limbilor străine. Vorbăreț, este atras de jocurile de cuvinte precum și de ironie sau de umor.

Gândirea sa devine o căutare subtilă a adevărului, grație interesului multilateral pentru cunoașterea legăturilor și originilor comune ale fenomenelor. Nativul are deja o conștiință a distincției dintre gândire și lucrul gândit, dintre subiect și obiect, dar – incapabil să depășească această scindare – nu poate face o sinteză într-o totalitate neîmpărțită, unde contradicțiile și opozițiile sunt resorbite.

Această multilateralitate a punctelor de vedere îl determină să relativizeze totul, deoarece se îndoiește de orice lucru înțeles. Mania criticismului îl împinge să nege orice, negăsind nicăieri ceva care să-l susțină.

Își va ruina oricare dintre certitudini, batjocorindu-le în numele unui raționalism rebel.

Fiind un sceptic convins, va rămâne permanent un om care nu atinge profunzimea lucrurilor. El riscă, astfel, să rămână toată viața un dilentant, fără să creeze cu adevărat ceva sau alegând de pretutindeni idei disparate neizbutind, astfel, fără să aibă o opinie personală.

În locul științei temeinice și al cunoașterii esențiale se va amăgi într-o diversitate lexicală, multiplă dar superficială, ratând profunzimea discursului. Deși are o capacitate pozitivă de a observa realitățile din felurile perspective, relativismul său jucăuș îl va împinge să gândească imediat – pentru fiecare adevăr formulat – un contra adevăr neidentificându-se cu nimic.

Mobilitatea minții îl va deservi sub aparența unei bogății cognitive înșelătoare. Viața se poate preschimba într-o falsă realitate, în care nesinceritatea și minciuna vor amâna confruntarea cu propria persoană.

Fuga de idei și tulburările de concentrare îl vor face incapabil să aibă o imagine de ansamblu, care să cuprindă toate consecințele.

Geamănul este frământat de lupte interioare, de suișuri și coborâșuri, fapt care îl face incapabil chiar și pe el să se înțeleagă.

Nativii acestei zodii sunt așa-zișii ”sceptici compulsivi”, rătăciți în labirintul propriului scepticism, pierzându-se în lumea aparențelor care ajung să se substituie adevărurilor efective. La limită, se poate ajunge la auto înstrăinare, la delir megalomaniac.

În plan social, carențele acestea lăuntrice se vor traduce prin fraude, falsificări și furturi.

Copii fiind, Gemenii au darul de a înțelege ”din zbor” și vor fi gratificați potrivit cunoștințelor lor multiple, ajungând să creadă că asta reprezintă cea mai mare valoare a lor.

În procesul educativ, ei trebuie îndemnați să se fixeze asupra unui anumit lucru, ”limitându-se” programatic la acesta. Trebuie întărit accentul pe dezvoltarea laturii lor sensibile și emoționale. Dezvoltarea afectivă îi va abate de la inventarea abilă a unor stratageme care vor constitui lesne temeiul nesincerității, minciunii și prefăcătoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *