Discursul Monicăi Anisie a grăbit adoptarea moțiunii împotriva ei

Discursul Monicăi Anisie a grăbit adoptarea moțiunii împotriva ei

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, moțiunea simplă împotriva ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Georgiana Arsene

Am ascultat discursul ținut azi de Anisie în Parlament. Și, treptat, am început să mă amuz. Aveam senzația că asist la o comedie sau la un teatru absurd.

Și aceasta pentru că,, în discursul său, demnitarul ne spunea, fără nici o tresărire, că Ministerul Educației și Cercetării a fost alături de elevi, părinți și profesori.

Declarația poate fi ascultată la minutul 1:28.

[facebook url=”https://www.facebook.com/AnisieMonicaCristina/videos/255452602199882/” /]

În condițiile în care elevii i-au cerut demisia, acuzând atitudinea ignorantă de care Anisie a dat dovadă în ceea ce privește problemele sistemului educațional din România.

”Amintim toate discursurile și aparițiile publice întârziate ale doamnei ministru, care nu au livrat informațiile necesare elevilor, cadrelor didactice și părinților în privința desfășurării învățământului la distanță și panicii instaurate, în ceea ce privește susținerea examenelor naționale”, declarau elevii în urmă cu câteva zile.

În aceste condiții, este limpede că discursul Monicăi Anisie ”a ajutat” colegii parlamentari să voteze moțiunea simplă împotriva sa.

Problema este alta: tensiunile existente între MEC și elevi erau binecunoscute. Și atunci, de ce a optat Anisie pentru acest discurs? Nu l-a citit înainte? Cineva din anturajul său are interes ca Anisie să fie ridicolă în aparițiile sale publice? Întrebări la care ministrul Educației ar trebui să reflecteze…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *