Decembrie 1989: Mădălin Voicu, despre  diversiunile de la TVR legate de Nicu Ceaușescu:”Mi-e greu să cred că cineva a putut crede, chiar în perioada aceea tensionată, asemenea baliverne”

Decembrie 1989: Mădălin Voicu, despre diversiunile de la TVR legate de Nicu Ceaușescu:”Mi-e greu să cred că cineva a putut crede, chiar în perioada aceea tensionată, asemenea baliverne”

Politicianul a vorbit, în cadrul unui interviu acordat blogului În prima linie, despre situația de dinainte de 1989, despre relația sa cu Nicu Ceaușescu, dar și despre zvonurile grosolane care au fost spuse la Televiziunea Română de către angajații instituției și nu numai.

Georgiana Arsene

În anul 2014, politicianul Mădălin Voicu a afirmat că ”Securitatea simțea, chiar dacă nu accepta nici ea, că lucrurile vor lua o întorsătură importantă”.

Mi-aduc aminte că, în 1988, erau deja discuții, pentru că apăruseră manifeste, apăruseră bilețele în cutii poștale, lumea deja comenta, inclusiv ce se discuta la posturile străine”, a spus Mădălin Voicu în 2014.

L-am rugat, așadar, pentru o bună înțelegere a situației, să explice care era starea de spirit existentă înainte de 1989.

Politicianul este de părere că, în 1989, a fost, mai degrabă, o ”revoltă asistată”. Ce argumente aduce în favoarea acestei afirmații și cum s-a raportat la evenimentele de atunci?

În primăvara anului 1989, aflat la Sibiu pentru un concert, Mădălin Voicu se întâlnește cu Nicu Ceaușescu, care era prim secretar. Îl găsește ”foarte agitat și neliniștit”.

”Mi-e greu să cred că cineva a putut crede, chiar în perioada aceea tensionată, asemenea baliverne”, a replicat Voicu, ca reacție la dezinformările care au fost date pe postul național de televiziune în ziua de 22 decembrie 1989 de către jurnaliști cu experiență și funcții ai Televiziunii publice, dar și de oameni veniți în Studioul 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *