Ion Iliescu: ”Sunt pregătite pentru viață tinerele fete?”

Ion Iliescu: ”Sunt pregătite pentru viață tinerele fete?”

În martie 1968, Ion Iliescu, ministrul Tineretului, scria, în revista ”Femeia”, un articol intitulat ”Sunt pregătite pentru viață tinerele fete?”

Georgiana Arsene

În primăvara în care împlinise 38 de ani, tânărul ministru al Tineretului, Ion Iliescu, era preocupat de educația tinerelor fete din România Socialistă.

Credem, de asemenea, că organizaţiile UTC pot să facă mai mult în colaborare cu o serie de organisme care au răspunderi directe în ceea ce priveşte pregătirea fetelor pentru viaţa familială, sprijinirea tinerelor mame, educarea sanitară a fetelor, iniţierea tinerelor gospodine. În această direcţie mi se pare că ar fi necesară şi lărgirea activităţii pentru editarea unei literaturi specifice care să vină în ajutorul fetelor. Ne gândim că putem face mai mult pe linia educării estetice a fetelor, dezvoltarea gustului estetic se răsfrânge asupra ţinutei vestimentare, activităţii la locul de muncă şi în cadrul gospodăriei”, scria Iliescu.

Fostul ministru al Tineretului se mai gândea și la alte probleme ale tinerelor – ”există o serie de reticențe” și milita pentru implicarea activă a fetelor la viața obștească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *